Съединението е най-достойният пример на българско дело, заяви в предаването

...
Съединението е най-достойният пример на българско дело, заяви в предаването
Коментари Харесай

Доц. Дарина Григорова: Съединението е най-достойният пример на българско дело

Съединението е най-достойният образец на българско дело, съобщи в предаването „ 12+3 “ доцент Дарина Григорова от Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

„ Съществува илюзията, че то е отвън вниманието на великите сили, само че не е по този начин. Ние сами съумяваме да се защитим, само че последната дума е на великите сили, те го легитимират. Обикновено упрекът е към Русия. Добре е да се помни, че Русия не разрешава на Турция да нахлуе “, разяснява тя и добави:

„ И в този момент тази мощ, която задържа Турция и Ердоган е Русия, не е Европейски Съюз и Меркел. Единствената мощ, която въздейства на Балканите и може да го сдържа, е Русия “.

„ Фигурата на ген. Данаил Николаев е обединителна. И вместо този срамен Луков марш, обичан на нашите нови националисти, за какво не се обединим към Данаил Николаев? “, попита доцент Григорова и изясни по какъв начин си изяснява това: „ Има едно просто пояснения – тъй като той ни припомня за нашето достолепие, до момента в който Луков марш припомня за идеологическа болест. Фигурата на Данаил Николаев би обединила в действителност. Това е персона, която си коства да бъде едно от знамената на нашите патриоти, които се пробват под този формат да въздействат на публичното мнение “.

За днешния ден доцент Григорова разяснява: " 6 септември е след Трети март - това е образец за българско достолепие. За страдание, медийната среда внушава тъкмо противоположното - отрицателната страна. Стараят се да изгонят колкото може повече българи от България. Това се прави, тъй като колкото по-малко славяни и по-малко православни тук, толкоз по-добре - приказваме за фактори - православен и ислямисти - чиста геополитика, нищо персонално. Това е действителност, с която няма по какъв начин да не се съобразяваме. Деславянизацията и дехристиянизацията на Балканите значи антируски пояс, само че и антиевропейски ".

Ако разгледаме Балканите сред великите сили, мисля, че има няколко пласта, разяснява още специалистът. По думите й първият слой е геополитическият:

„ Тук има тотално осведомително, военно и геополитическо предимство на Съединени американски щати. Русия обаче участва акупунктурно в Босна и Херцеговина посредством Република Сръбска, посредством своя информативен център в Ниш. Това са сдържащи детайли, които не позволяват американското предимство да се довърши, да има комплектност. Русия работи пасивно – това е характерен съветски жанр, само че участва “.

Руските специалисти демонстрираха много добра информираност за това какво се случва на Балканите, сподели доцент Григорова, която неотдавна взе присъединяване във форума " Русия и Балканите ", който се организира в Русия. Според нея този конгрес е посочил по какъв начин на съветска земя могат да се приглушат балканските несъгласия:

" Русия на Балканите е близо, в сравнение с наподобява. Русия участва на Балканите и има сдържащи функционалности за възможен боен спор ".
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР