Съединение, комбиниращо противовирусни и антиоксидантни свойства, успяха да синтезират учени

...
Съединение, комбиниращо противовирусни и антиоксидантни свойства, успяха да синтезират учени
Коментари Харесай

Нов антивирусен препарат дава уникални резултати

Съединение, комбиниращо противовирусни и антиоксидантни свойства, съумяха да синтезират учени от Уралския федерален университет, заяви РИА Новости.

Според създателите препарати, създадени въз основата на новото вещество, ще могат да улеснят лечението при вирусни болести и да предотвратят появяването на затруднения. Резултатите са оповестени в списание Analytical and Bioanalytical Chemistry.

При вирусни болести в организма може да настъпи оксидативен стрес, обвързван с несъразмерното произвеждане на реактивни кислородни радикали на клетъчно равнище. Това предизвика образуването на огнища на инфектиране и разнообразни белодробни патологии, които усложняват протичането на болестта и даже минават в хронични форми.

Учените от Уралския федерален университет съумели да съвместят в една молекула субстанции с противовирусно и антиоксидантно деяние. Според тях в света сега няма такива аналози на съединението, предава БГНЕС.

Използването на препарати с сходно двойно деяние може значително да увеличи успеваемостта при лекуване на вирусни болести, твърди доцент Елена Герасимова от катедрата по аналитична химия.

Учените имат намерение да продължат лабораторните проучвания на новото семейство съединения, с цел да открият „ лидерите” в региона на антивирусната профилактика, както и да изследват закономерностите на антиоксидантните свойства при основаването на хибридни молекули.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР