Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) даде срок от

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) даде срок от
Коментари Харесай

Данаил Кирилов има седмица да даде доказателства срещу съдия Миталов

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) даде период от една седмица на правосъдния министър Данаил Кирилов, с цел да показа съответни доказателства против съдията Андон Миталов. Във вторник колегията организира закрито съвещание по настояването на министъра за дисциплинарното уволняване на магистрата. В последна сметка членовете на Висш съдебен съвет единомислещо взеха решение да дадат още малко време на Кирилов, с цел да събере доказателствата, в случай че няма такива.

Министърът би трябвало да потвърди по кое време и с кои свои дейности арбитър Андон Миталов е нарушил служебните си отговорности и е уронил престижа на правосъдната власт. По-рано стана ясно, че правосъдният инспекторат към този момент е направил инспекция по сигнал на основния прокурор за метода, по който арбитър Миталов е гледал мярката за неотклонение на водача на съдружие " Русофили " Николай Малинов. Нарушения не бяха открити. Нито Висш съдебен съвет, нито инспекторатът могат да се произнасят по правилността на решението на съдията.

Както е известно, съдията пусна Малинов да пътува в чужбина при започване на ноември. Русофилът се озова в Москва, където получи съветски медал персонално от Владимир Путин.

Сега министър Данаил Кирилов желае съдията да бъде уволнен със същите причини, употребявани от прокуратурата в сигнала до инспектората. През ноември министърът не изглеждаше толкоз впечатлен от случая и не изиска уволняване за арбитър Миталов.

Представителят на държавното управление обаче се задейства едвам след формалната реакция на Съединени американски щати. Преди седмица Държавният департамент разгласи, че съдията и фамилията му няма да бъдат допускани на американска територия поради " присъединяване в сериозна корупция ". Съединени американски щати не са длъжни да дават обществено доказателствата, които имат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР