Съдия Цариградска обърна внимание на нещо, което може би не

...
Съдия Цариградска обърна внимание на нещо, което може би не
Коментари Харесай

Нели Куцкова: Има връзка между Нотариуса, жълтите медии и главния...

" Съдия Цариградска обърна внимание на нещо, което може би не се видя. Атаките против нея започнаха, аз съм очевидец, откакто тя в Националното радио насочи остри рецензии към тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров. От една страна да се води от персоналното дело на този Божанов. Тя самата сподели, тъй като изключително когато делото е на първа инстанция, те не завършват в едно съвещание, събират се доказателства, експертизи. До едно време не е имало напън, само че откакто тя се изрича остро, почнаха изявленията, че е метежница и желае да смъква основния прокурор и целия този тормоз, който стана обществено прочут. Човек разумно си прави извода, че има връзка Мартин Божанов - жълто-кафявите медии, които избълваха какво ли не против нея - и основния прокурор. Това е разумна връзка, доказателства няма ", означи Куцкова.

 

По думите й убийството на Мартин Божанов - Нотариуса се случва в подтекста на идната промяна в правосъдната власт.

" Защото откакто се одобриха измененията в Конституцията, следва една доста значима работа на законодателя - да се одобряват и съответните промени в закона за правосъдната власт. Ние знаем, че Министерството на правораздаването работи доста интензивно по този въпрос, той е извънредно значим ", счита някогашният ръководител на Съюза на съдиите.

 

Във връзка с ролята на Божанов тя разяснява:

 

" Това нещо напълно не беше незнайно. Аз съм сигурна, че доста сътрудници не знаят, в случай че не им е идвало до главата, тъй като тези неща не стават обществено. Те бяха огласени през 2020 година, когато двама сътрудници се обърнаха към Висшия правосъден съвет и описаха по какъв начин се упражнява напън върху тях от тези хора. Имаше декларация в поддръжка на Висш съдебен съвет и нищо. Никой не потегли да го проверява този господин. Аз си го изяснявам, че този човек е имал настойници на всички места, не изключвам измежду тях да са били и политици, само че нямаме доказателства ", добави Куцкова.

Относно частния съдийски клуб в столичния квартал " Гео Милев ", за който се допуска, че е бил на Мартин Божанов и в него с изключение на каузи, са решавани и назначения на магистрати, тя уточни:

 

" Аз за този клуб научих от обявата на Антикорупционния фонд и медиите. Въобще не се удивлявам, че е имало хора, които се възползват от тези привилегии. Но някак си ме стресна табелата - " Ес Ес ", което напряко си звучи като нацисткия знак. Той като е бил единствено с карти, не се знае необятно в правосъдната система. Може би сътрудниците от Специализирания съд са знаели и тези от прокуратурата. "

 

По отношение на вчерашната акция на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, при която са конфискувани флашки, видеозаписи и компютри от клуба " Ес Ес ", съдията сподели следното:

 

" Скептична съм да намерят нещо, което би било основа за едно следствие. Но значимо е да се знае кои са хората, които влизат там. Защото те може и да не са правили закононарушения, да не са си нарушавали служебните отговорности, само че самият факт, че един арбитър или прокурор ще се употребява от привилегия на частния клуб е задоволително опозоряващ за правосъдната система. Въпрос на професионален морал е. "

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР