Фалирал FTX получава разрешение да ликвидира крипто активи

...
Съдия по несъстоятелността даде на FTX, рухналата крипто борса, основана
Коментари Харесай

Съдия по несъстоятелността даде на FTX, рухналата крипто борса, основана от Сам Банкман-Фрид, разрешение да ликвидира своите цифрови активи, за да изплати кредиторите.

FTX по-рано заяви в съдебни документи по несъстоятелност, че неговите цифрови активи, като Solana, Bitcoin и Ether (трите му най-големи притежания), възлизат на около 3,4 милиарда долара.

Крипто борсата обяви фалит през ноември, след като вложителите и инвеститорите внезапно изтеглиха средства от платформата на фона на опасения относно връзките на FTX с нейния дъщерен хедж фонд Alameda Research.

Федералните прокурори твърдят, че Банкман-Фрид, който е основател както на FTX, така и на Alameda, е организирал схема за незаконно източване на пари от клиентски сметки за финансиране на рискови залози, направени от Alameda.

Bankman-Fried пледира невинен по няколко обвинения за измама и заговор. Няколко от бившите му бизнес партньори обаче се признаха за виновни в сътрудничество с прокуратурата.

Гаранцията на Bankman-Fried беше отменена миналия месец, след като съдията, наблюдаващ наказателното дело, установи, че той се е опитал да се намеси в свидетели по делото. Той беше задържан в затвора в Бруклин, Ню Йорк, докато чака процеса на 2 октомври.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР