Съдия от САЩ обяви за допустим иск на медийния предприемач

...
Съдия от САЩ обяви за допустим иск на медийния предприемач
Коментари Харесай

В САЩ съдят McDonald’s за расова дискриминация в договорите за реклами


Съдия от Съединени американски щати разгласи за позволен иск на медийния бизнесмен Байрън Алън на стойност 10 милиарда $, в който веригата за бързо хранене McDonald’s е упрекната в “расови стандарти ”, защото не популяризира в медии, благосъстоятелност на чернокожи.

В решението си окръжният арбитър на Съединени американски щати Фернандо Олгин в Лос Анджелис съобщи, че Алън може да се опита да потвърди, че McDonald’s е нарушил федералните и калифорнийските закони за гражданските права, като е отхвърлил неговите мрежи като несъответствуващи за “по-голямата част ” от рекламните си контракти.

Алън упрекна McDonald’s, че неговите компании Entertainment Studios Networks Inc и Weather Group LLC, която има Weather Channel, са принизени до “афроамериканско равнище ” с очакван доста по-малък рекламен бюджет, лишавайки ги от десетки милиони долари годишни доходи.

Макар да не се произнася всъщност, Олгин цитира изказвания, че Entertainment Studios от основаването си през 2009 година неведнъж и безрезултатно се е опитвала да получи контракт от McDonald’s, чиято “расистка ” корпоративна просвета е навредила на фирмите на Алън.

“Взети дружно и тълкувани в светлината, която е най-благоприятна за ищците, те са изтъкнали задоволително обстоятелства, с цел да поддържат изказване за умишлена дискриминация ”, написа Олгин.

В изказване във вторник юристът на McDonald’s Лорета Линч сподели, че основаната в Чикаго компания преглежда желае като “такъв за приходите, а не за расата ”, и има вяра, че доказателствата ще покажат, че не е имало дискриминация

“Неоснователните изказвания на ищците пренебрегват както законните бизнес аргументи на McDonald’s да не влага повече в тези канали, по този начин и дългогодишните бизнес връзки на компанията с доста други сътрудници, притежаващи разнородни артикули ”, сподели тя.

В изказването си Алън съобщи, че делото е “за икономическото включване на предприятията, притежавани от афроамериканци, в стопанската система на Съединени американски щати. McDonald’s печели милиарди от афроамериканските консуматори и не дава съвсем нищо назад ”.

В желае се споделя, че чернокожите съставляват 40% от клиентите на веригата за бързо хранене, само че McDonald’s е похарчила едвам 0,3% от рекламния си бюджет от 1,6 милиарда $ в Съединени американски щати през 2019 година за медии, благосъстоятелност на чернокожи. През май 2021 година McDonald’s се ангажира да усили националните разноски за реклама с медии, притежавани от чернокожи, от 2% на 5% до 2024 г.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР