Съдия от Ню Йорк заплаши Доналд Тръмп със затвор за

...
Съдия от Ню Йорк заплаши Доналд Тръмп със затвор за
Коментари Харесай

Съдия от Ню Йорк заплаши Доналд Тръмп със затвор

Съдия от Ню Йорк заплаши Доналд Тръмп със затвор за " жестоко нарушаване " на заповедта за безмълвие по делото му за гражданска машинация.

Съдия Артър Енгорон съобщи в съда, че някогашният президент не е премахнал обява в обществените мрежи, осмиваща чиновник на съда.

По-рано този месец арбитър Енгорон изиска от Тръмп да смъкна " погрешната и унизителна " обява за служителя.

Той съобщи, че постът е бил заличен от обществените медии, само че е останал на неговия уеб страница.

" Подстрекателските лъжи могат да доведат и са довели до съществени физически увреждания ", съобщи арбитър Енгорон в петък.

" Сега ще дам опция на обвинения да изясни за какво това не би трябвало да приключи със съществени наказания или вероятно мога да го вкарам в пандиза. "

Адвокатът на Тръмп, Кристофър Кисе, се извини от името на клиента си и съобщи, че става въпрос за неточност " по нехайство ", защото до момента в който постът е бил заличен от обществените медии, помощниците са не запомнили да го отстранен от уеб страницата на акцията.

Съдията съобщи, че ще вземе въпроса " под внимание " и ще се произнесе по него по-късно.

Доналд Тръмп и няколко членове на фамилията му са подсъдими за машинация, подправяне на бизнес документи, издаване на погрешни финансови доклади и скрит план.

Гражданският развой, в който не вземат участие правосъдни заседатели, е ориентиран към установяване на компенсацията за измамата, която арбитър Енгорон към този момент е открил, че Тръмп е направил, като е раздул персоналната си чиста стойност, с цел да си обезпечи преференциални контракти за заем.

Главният прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс, която заведе делото, желае 250 млн. $ (205 млн. паунда) под формата на наказания и строги ограничавания за бизнеса на ДоналдТръмп.

На 3 октомври арбитър Енгорон издаде заповед за възбрана на достъпа до информация на господин Тръмп, откакто той разгласява в своята обществена медия Truth Social обява, в която унижава служителя на съда.

В обявата господин Тръмп, който е републиканец, е споделил фотография на служителката дружно с водача на демократите в Сената Чък Шумър, потвърждавайки, че тя е негова " другарка ".

Това не беше първият път тази седмица, когато съдията направи забележка на някогашния президент, който присъстваше на няколко дни от процеса.

В сряда арбитър Енгорон сподели на Тръмп и на други лица да бъдат тихи по време на показанията на оценител на недвижими парцели на свидетелската пейка. Съобщава се, че той е клатил глава и е хвърлял ръце във въздуха в символ на незадоволеност.

След молба от юрист от Службата на основния прокурор на Ню Йорк арбитър Енгорон помоли хората да не издават глас, " изключително в случай че това има за цел да повлияе на показанията ".

Същия ден служителка на нюйоркски съд беше задържана, откакто извика на Тръмп, " показвайки, че желае да му помогне ", обявиха от съда.

Тя бе изведена от съда, пуснатав административен отпуск иобвинена в пренебрежение към съда.

Делото за машинация в Ню Йорк е една от няколкото правосъдни борби, пред които някогашният президент е изправен тази година, в това число федерални и щатски наказателни обвинявания.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР