Федералният съдия на САЩ определя дата за процеса на Тръмп по дело за намеса в избори

...
Съдия определи дата на 4 март за процеса срещу Доналд
Коментари Харесай

Съдия определи дата на 4 март за процеса срещу Доналд Тръмп по федералното дело във Вашингтон, обвиняващо бившия президент в опит да отмени резултатите от изборите през 2020 г.

Решението на американския окръжен съдия Таня Чуткан отхвърли искането на защитата за отлагане на процеса до април 2026 г., около година и половина след изборите през 2024 г., но също така го определя по-късно от януарската дата, предложена от специалния прокурор Джак Смит екип.

Чуткан даде да се разбере и на двете страни в началото на конференцията за състоянието в понеделник, че не смята нито едно предложение за приемливо.

„Тези предложения очевидно са много далеч едно от друго“, каза тя. „Нито едно от тях не е приемливо.“

Тръмп, републиканец, беше обвинен по-рано този месец в обвинителен акт от четири пункта за планиране да отмени загубата си от Джо Байдън, демократ, на изборите през 2020 г.

Федералните съдебното преследване за подривна дейност при избори е едно от четирите наказателни дела срещу Тръмп. Екипът на Смит заведе отделно федерално дело, обвиняващо го в незаконно задържане на секретни документи в неговия имот в Палм Бийч, Флорида, Мар-а-Лаго, и отказ да ги върне. Този случай в момента е насрочен за съдебен процес следващия 20 май.

Тръмп също е изправен пред държавни дела в Ню Йорк и Джорджия. Прокурорите в Манхатън го обвиниха във фалшифициране на бизнес досиета във връзка с тайно плащане на пари на порно актьор, който каза, че е имала извънбрачна връзка с Тръмп, докато прокурорите в окръг Фултън, Джорджия, обвиниха Тръмп и 18 други в заговор за рекет, насочен към за отмяна на изборите в този щат през 2020 г.

Тръмп, първият фаворит за републиканската президентска номинация през 2024 г., се предаде в четвъртък в този случай, позирайки с намръщено лице за първата снимка в американската история на бивш президент на САЩ. Той твърди, че разследванията срещу него са политически мотивирани и са опит да навредят на шансовете му да си върне Белия дом.

(AP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР