Съдия, назначен за антитръстово дело на САЩ срещу Amazon, си прави отвод

...
Съдията, назначен за антитръстовото дело на Федералната търговска комисия на
Коментари Харесай

Съдията, назначен за антитръстовото дело на Федералната търговска комисия на САЩ срещу Amazon.com, се е отвел от делото, според съдебен документ, подаден в сряда.

Старши съдия Джон Коухенур беше назначен за делото във вторник, когато беше заведено антитръстовото дело срещу Amazon във федералния съд в Сиатъл. Coughenour, назначен от бившия президент републиканец Роналд Рейгън, не цитира причина за оттеглянето на делото в съдебната документация.

Делото е преразпределено на американския окръжен съдия Джон Чун въз основа на ротация, според документа.

Чун беше номиниран от президента Джо Байдън миналата година. Преди това е бил съдия в Апелативния съд на щата Вашингтон.

FTC в своя иск обвини Amazon, че злоупотребява с властта си на пазара на дребно като гигант в електронната търговия, като несправедливо дава предпочитание на собствените си продукти и наказва търговци, които искат да продават продукти на по-ниски цени на други платформи.

Amazon е изправен пред поредица от подобни, но по-малки дела за частни потребители, заведени през последните години, които са висящи в същия федерален съд на САЩ със съдия Рикардо Мартинес и Федералната търговска комисия твърди, че делото трябва да бъде възложено на същия съдия, за да се избегне дублиране или конфликт.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР