Садио Мане разкри причините да напусне Ливърпул. Той говори по

...
Садио Мане разкри причините да напусне Ливърпул. Той говори по
Коментари Харесай

Мане: Още миналата година решиха да напусна Ливърпул

Садио Мане разкри аргументите да напусне Ливърпул. Той приказва по тематиката, откакто получи премията за Най-добър състезател на Африка за повторно в кариерата си. 30-годишният нападател мина в Байерн (Мюнхен) и подписа 3-годишен контракт с баварците.

" Миналата година взех решението да напусна, тъй като имах потребност от ново предизвикателство. За мен това беше точният миг. Говорих с треньора преди една година и му споделих желанието си да напусна. Ако видите историята ми - аз пристигам от дребен град, животът ми постоянно е бил предизвикателство ", показа Мане. Животът на Мане стартира в градчето Бамбали, което е с население 2000 поданици, в южната част на Сенегал.

" Прекарах осем години във Висшата лига и, несъмнено, шест прелестни години в Ливърпул. Мога да кажа, че спечелихме съвсем всичко допустимо. Не беше елементарно решение, само че в живота би трябвало от време на време да взимаш сходни решения и към този момент мисля, че това е най-хубавото решението, което съм взимал, в кариерата си. В момента съм в един от най-хубавите клубове в света и съм доста, доста благополучен да съм в Байерн. Нямам самообладание да стартира сезона ", добави нападателят.
 Садио Мане бе определен за най-хубав футболист на Африка
Садио Мане бе определен за най-хубав футболист на Африка

Салах бе най-хубав състезател на Африка за 2017 и 2018

Мане означи 111 гола в 263 мача във Висшата лига, където първо игра за Саутхамптън. Той ще води нападението на Байерн този сезон след напускането на голмайстора Роберт Левандовски. Неговата кариера за баварците стартира по допустимо най-хубавия метод, откакто той се разписа четири минути след дебюта си. Садио вкара от дузпа в контролата против Ди Си Юнайтед, приключила 6:2 за баварците.

" Когато Байерн пристигна за мен и видях плана, доста ми хареса. Те имат огромни цели, тъй като това е един от най-големите клубове в света. Искам да спечелвам титли, да печеля Шампионската лига. Когато насреща е тим, който се бори за всичко, изборът е елементарен ", сподели още сенегалецът.

В Бамбали футболните топки не постоянно са били разполагаем и като дребен се е случвало той да играе с камъни или грейпфрути. Мане неведнъж е споделял, че е бил въодушевен да играе футбол от Ел Хаджи Диуф. Идолът му, който също игра за Ливърпул, беше с главен принос за достигането на финала на Купата на африканските народи през 2002 година и четвъртфиналите на Световното състезание през същата година.

Сенегал дълго години чакаше момента да стане първенец на Африка и това бе една от огромните фантазии на Мане. Той съумя да помогне за реализирането й през февруари, като също така осъществя победната дузпа на финала против Египет. " Спечелването на Купата на африканските народи беше най-хубавият трофей, който съм печелил в живота ми. Това, което го направи още по-специално, бе фактът, че в никакъв случай не бяхме печелили преди. Успехът с националния тим постоянно е по-голям от клубните ", споделя Садио.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР