Съдилища в София оставиха в ареста двама, обвинени в потрошаване

...
Съдилища в София оставиха в ареста двама, обвинени в потрошаване
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста обвинени за чупене и палеж на полицейски бус при протеста срещу БФС

Съдилища в София оставиха в ареста двама, упрекнати в потрошаване и палеж на полицейски бус против Българския футболен съюз (БФС) в четвъртък в София, заяви прокуратурата.

Двамата са част от от столичната полиция за вандалски прояви по време на митинга. Новината идва на фона на информации за с палки, ориентиран даже и към хора, които не вземат участие в размириците.

Софийският градски съд остави за непрекъснато в ареста Стефан Шикеров за палеж на полицейски бус. Според прокуратурата в досиетата с доказателства има фотоси от палежа. Няколко служителя на реда също са дали показания.

Според прокуратурата Шикеров има заплаха да извърши закононарушение, в случай че е на независимост. До този извод прокуратурата стига на характера му. " Макар и неосъждан, той съставлява персона с висока степен на социална заплаха ", счита прокуратурата.

Съдът не почете доводите на отбраната му, че той няма да се укрие, защото има семейство и скоро чака дете.

Пред съда Шикеров се оплака, че са го били служители на реда и не е бил прегледан от доктор. Той сподели, че е незаслужено е упрекнат, заяви Българска телеграфна агенция.

" Само един от петима служители на реда твърди, че персонално е видял Шикеров. Младежът споделя, че инцидентно е попаднал на митинга. Минавал оттова, тъй като желал да купи подарък на жена си за рождения ѝ ден ", сподели пред публицисти юристът му Димитър Пенев .

По искане на прокуратурата районният съд в София остави в ареста и 20-годишенния Емил Петрунов за безчинство и разваляне на непозната благосъстоятелност. Той е упрекнат, че е хвърлил камък, с който е счупил задното ляво стъкло на полицейския бул.

Според съда действието се отличава с изключителна смелост. Шикеров е упрекнат и за това, че е развалил непозната движима движимост, която е държавна благосъстоятелност.

Мярката за неотклонение и на двамата предстои на обжалване.

Фенове и служители на реда пострадаха при митинга с искане на оставките на управлението на БФС, на който се стигна до безредици.

Заради обстановката водачите на " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) желаеха в петък сутринта оставките на вътрешния министър Калин Стоянов , както и на шефа на БФС Борислав Михайлов .

И двамата отхвърлиха да си подадат оставките. Премиерът Николай Денков заяви, че ще уволни зам.-министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев.

" Отношението ми към министъра на вътрешните работи ще се дефинира от това по какъв начин той ще реагира на сигналите за полицейско принуждение ", сподели Денков пред публицисти в неделя.

В събота шефовете на БФС оповестиха, че следващата година ще за ново управление.
 Как София пламна поради футбола  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР