Съдейки по видеоматериалите в интернет, в Сирия е забелязан най-новият

...
Съдейки по видеоматериалите в интернет, в Сирия е забелязан най-новият
Коментари Харесай

Русия изпитва в Сирия най-новия брониран разузнавач ПРП-4А „Аргус”

Съдейки по видеоматериалите в интернет, в Сирия е видян най-новият преносим разследващ пункт ПРП-4А „ Аргус ”, написа интернет-изданието vestnik-rm.ru. Тази машина още не е необятно известна, защото относително наскоро постъпи на въоръжение в съветската войска. Видимо е взето решение да бъде тествана в действителни бойни условия. „ Вестник Мордовии” първи разгласи новината и описа за новия артикул на отбранителната индустрия. Машината има най-модерното разследващо съоръжение и средства за отбрана, като разполага за наблюдаване на местността с радара1Л-120-1. Тя е способна да открива цели в дъжд и снеговалеж, в димни пердета, да дефинира координати и да насочва по тях артилерията. Единичен човек се засича на отдалеченост 7 км, а танк на отдалеченост 16 км.

Лазерен далекомер дефинира дистанции до огромни предмети на разстояние 10 км, а по здания и хълмове – 25 км.

Разузнавателната машина има термовизор и уред за нощно виждане, решително разпознаващи разнообразни цели в изискванията на лимитирана видимост. Специална инсталация оперативно обработва, съхранява и предава информацията за откритите цели.

Новост за машините от този клас е инсталирането на нея на „ Щора” – система за оптикоелектронно заглушаване на високоточните оръжия. Има също по този начин комплект от защитни екрани и маскировъчни мрежи, допустима е използването на термодимова инсталация.

ПРП-4А „ Аргус е създаден върху шасито на БМП-1 с екипаж 4 души. Масата му е съвсем 14 тона. Максимална скорост по суша – 65 км/час, по вода – 7 км/час.

Въоръжен е с 7,62 мм картечница ПКТМ на купола с боекомплект 1000 патрона.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР