Съдебно медицинска експертиза установи, че починалият на 8 февруари мъж

...
Съдебно медицинска експертиза установи, че починалият на 8 февруари мъж
Коментари Харесай

Експертиза оневинява МВР за починалия в махалата в Ихтиман

Съдебно здравна експертиза откри, че умрелият на 8 февруари мъж в Ихтиман е получил инфаркт, развил се часове преди гибелта му.

Окръжна прокуратура София следи досъдебно произвеждане, за това че на 8 февруари към 7 и 30 часа в Ихтиман, в дом, находящ се на ул. " Рила ", съзнателно е убит А.П.П.

В хода на следствието е назначена и направена съдебномедицинска експертиза, от заключението на която е видно, че гибелта на А.П.П. се дължи на остро настъпила сърдечно съдова непълнота, развила се вследствие на миокарден инфаркт. Същият се е развил часове преди настъпването на гибелта.

При огледа и аутопсията на натрупа не са открити следи от травматични увреждания, които да са по отношение на настъпилата гибел. Разследването продължава.

Припомняме, през вчерашния ден в ромската махала в Ихтиман бе извършена полицейска акция. По първични данни акцията не беше по отношение на битите от роми служители на реда в града. Според локалните поданици униформените са издирвали 4 момчета за побой. Момчетата обаче не били у дома. Тогава служителите на реда претърсили няколко къщи.

Според разкази на хора от махалата в хода на акцията служителите на реда са избутали болен възрастен човек на земята. Малко по-късно индивидът умрял.

От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи обясниха, че полицейската акция е ориентирана против престъпния контингент, както и за недопускане на ескалация на напрежение в региона.

Днес, съдът остави в ареста един от участниците в побоя над служител на реда в Ихтиман. Състав на Районен съд - Ихтиман е почел настояването на прокурор в Районна прокуратура - Елин Пелин за мярка за неотклонение " Задържане под стража " по отношение на М.Д., упрекнат за осъществено от него закононарушение.

На 6 февруари от 17 и 20 ч. до 17:40 ч., М.Д. направил дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото.

Той е оказал опозиция против полицейски чиновник, изпълнявал отговорностите си по запазване на публичния ред. Агресивният мъж дърпал и скъсал униформата на младши автоконтрольор - полицейски чиновник при районно управление (на МВР) Ихтиман, след което нанесъл удари в лицето му.

Спрямо другия обвинен - неговият татко В.Р., настояването на прокуратурата не е почетено и той е освободен от ареста. Прокуратурата ще внесе митинг против определението на съда. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР