Съдебно жури на щата Вирджиния призна бившата съпруга на актьора

...
Съдебно жури на щата Вирджиния призна бившата съпруга на актьора
Коментари Харесай

Амбър Хърд е оклеветила бившия си съпруг Джони Деп. Плаща му 15 млн. долара -

Съдебно жури на щата Вирджиния призна някогашната брачна половинка на артиста Джони Деп - актрисата Амбър Хърд, за отговорна в клюка по делото на Деп за отбрана на достойнството и достолепието му.

Съдебното жури присъжда на Деп обезщетение в размер на 15 милиона $.

58-годишният Джони Деп, станал необятно прочут с филмите си " Чарли и шоколадовата фабрика ", " Дони Браско ", " Карибски пирати " и доста други, съди Хърд за 50 милиона $.

Той твърди, че някогашната му брачна половинка го е оклеветила, като го е обвинила във физическо и полово принуждение и се е показала освен като жертва на такова принуждение, само че и като герой против домашното принуждение.

36-годишната Хърд предявява контраиск против Деп за 100 милиона $, като твърди, че репутацията ѝ е била накърнена, когато юристът на Деп е нарекъл обвиняванията ѝ против клиента ѝ инсценирани в публикация в Daily Mail.

Искът на Амбър Хърд е почетен отчасти, като журито ѝ присъжда обезщетение в размер на 2 милиона $.

По време на процеса, излъчен по американските малките екрани, Амбър Хърд упреква Деп в няколко акта на принуждение, само че не съумява да показа безапелационни доказателства за нито един от тях.

Нещо повече, юристите на Джони Деп показват в съда аудиозаписи, които демонстрират, че самата Амбър Хърд е упражнявала физическо принуждение над брачна половинка си.

Адвокатите на Джони Деп настояват в съда, че подправените обвинявания на Амбър Хърд са унищожили кариерата на артиста, който не е могъл да се снима в идващия, шести филм " Карибски пирати ".

И упрекват Амбър Хърд в откровени неистини, в това число когато упреква Деп, че я е изнасилил с бутилка, и че е дарила седемте милиона $, получени от развода, за благотворителни дела, което в реалност не е направила.

В заключителните си думи пред правосъдните заседатели бранителят на Джони Деп Бен Чу акцентира, че нито една жена не е упреквала клиента му в принуждение.

" Това беше случай на " MeToo без Me Too ", сподели той, базирайки се на името на известното женско придвижване за битка с насилието " Me Too " и споменавайки обстоятелството, че в тази ситуация с Джони Деп не е имало " Me Too ".

В заключителната си тирада пред правосъдните заседатели юристът на Амбър Хърд Бенджамин Ротенборн сведе делото ѝ до един елементарен избор.

" Ако смятате, че и двамата са се насилвали взаимно..., тогава Амбър завоюва ", сподели той. - Ако Амбър е злоупотребила най-малко един път, тя печели. "

Амбър Хърд твърди в съда, че е имало многочислени случаи на прочувствено, физическо, вербално и полово принуждение, като постоянно ги съпровожда с доста детайлности.

Въпреки това журито, следвайки логиката на юриста ѝ, не повярва на нито едно от изказванията ѝ.

Фактът, че правосъдният развой беше предаван онлайн по малкия екран и че показанията на Хърд и Деп бяха обсъждани в детайли от психолози и специалисти по държанието на очевидците и обвинените, придаде на процеса необикновен темперамент.

Много специалисти показаха контраста сред изкуственото държание на Амбър Хърд и естественото държание на Джони Деп.

Както показва журналистът и публицист Купър Лорънс, който е писал доста за културата на звездите, Амбър Хърд е изгубила съда на публичното мнение доста преди края на процеса. " Общественото мнение в този случай е забавно, тъй като можем да го измерим ", споделя той.

" Хаштагът JusticeForJohnnyDepp (Правосъдие за Джони Деп) има над 18 милиарда визити в TikTok. Амбър Хърд има единствено дребен % от тях ", отбелязва Лорънс.

На правосъдните заседатели беше казано да не влизат в интернет по време на процеса и да пренебрегват отразяването на чуването в пресата. Но шумотевицата към този значим правосъден развой очевидно не е била лесна за занемаряване.

Седемте правосъдни заседатели заседават в продължение на 12 часа.

Извън правосъдната зала решението на журито беше посрещнато с одобрителни възгласи от събралите се почитатели на артиста и викания: " Джони! Джони! Джони! "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР