Съдебният процес срещу началника на гарата в Лариса, обвинен за

...
Съдебният процес срещу началника на гарата в Лариса, обвинен за
Коментари Харесай

Обрат с делото срещу обвинения за влаковата катастрофа в Гърция

Съдебният развой против началника на гарата в Лариса, упрекнат за железопътната злополука в Гърция, при която починаха 57 души, бе отсрочен с един ден и обвинения ще се яви в съда в неделя.

„ В случая има значими нови детайли, които би трябвало да бъдат прегледани “, сподели неговият юрист Стефанос Панцарцидис в град Лариса, край който стана нещастието. Началникът на гарата, който призна отговорността за случая в четвъртък, може да бъде упрекнат в непредумишлено ликвидиране заради немарливост. Той е позволил двата влака да се движат по една и съща линия в продължение на няколко километра. Заплашва го тежка присъда, в случай че бъде приет за отговорен, само че юристът му твърди, че има други фактори.

„ По делото има значими нови детайли, които би трябвало да бъдат прегледани “, сподели Панцарцидис. Обществената телевизия ERT заяви, че началникът на станцията е бил назначен на поста единствено 40 дни по-рано - и след единствено три месеца образование. Мъжът, чиято идентичност не е оповестена обществено, явно е бил самичък на гарата без надзирател, съгласно Kathimerini Daily, макар че е бил празничен уикенд.

Юристи допускат, че следователите обмислят покачване на наказателни обвинявания против членове на управлението на компанията " Hellenic Train ", който пое железопътната мрежа през 2017 година Полицията иззе аудиофайлове и други предмети по време на акция на гарата в Лариса, сподели правосъден източник пред Агенция Франс Прес.

Междувременно в Атина продължава митингите поради злополуката. Хиляди се събраха пред централата на компанията. 

Снимка: Ройтерс
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР