Съдебните заседания по текущите дела в цялата страна може да

...
Съдебните заседания по текущите дела в цялата страна може да
Коментари Харесай

Съдебните заседания в цялата страна спират за месец заради коронавируса

Съдебните съвещания по настоящите каузи в цялата страна може да спрат за месец поради новия ковид, гласоподава съдийската гилдия на Висш съдебен съвет.

Ще заседават единствено правосъдните сформира, които би трябвало да вземат решения по неотложност и тези, които се произнасят в закрито съвещание. А ръководителите на всеки съд ще вземат решение за какъв период ще приложат тази мярка.Той обаче може да бъде продължен.

До решението се стигна откакто редица магистрати в страната и ръководители на съдилища сложиха казуса.

8 съмнителни проби за ковид у нас

Няма да има и общи събрания на съдилища, на които се одобряват годишните им отчети. Отменят се семинари, образования и изпити в правосъдната система. Ограничен ще е достъпът до всички правосъдни здания. Всички пространства ще се дезинфекцират по 4 пъти дневно. А чиновниците, които работят с външни лица, би трябвало да са с маски, които сменят на два часа. Те би трябвало да употребяват и ръкавици. Навсякъде в правосъдните здания ще се поставя дезинфектант.

Съдийската гилдия предложи на всички - магистрати и чиновници, които са пътували в рискови страни и не се усещат добре, да останат по домовете си.
Против под паника ограничения съм, сподели ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов и прикани да се работи рационално.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР