Съдебна реформа, бюджет, ток – това са приоритетите на управляващите

...
Съдебна реформа, бюджет, ток – това са приоритетите на управляващите
Коментари Харесай

Приоритетите на НС: Съдебна реформа, бюджет, ток

Съдебна промяна, бюджет, ток – това са целите на ръководещите в Народното събрание.

„ Основните са КЕВР, въпреки всичко сме в енергийна рецесия и това е неизбежно, и инспектората към Висш съдебен съвет, който сега издава нелегитимни актове “, изясни пред БТВ Мирослав Иванов от „ Продължаваме промяната “.

„ Правомощията на основния прокурор, промяна на прословутата КПКОНПИ, както и повсеместен обзор на тактиката за правосъдна промяна “, уточни като цели Крум Зарков от Българска социалистическа партия.

А Владислав Панев от „ Демократична България “ това са закриването на спецсъда и спецпрокуратурата, а също и цените на тока.

От обединението допълват, че търсят опция на мораториума за справяне с енергийната рецесия. „ Готвят се консенсусни ограничения за контролиране на цените, тъй като те към този момент се отразяват на крайния консуматор “, уточни Станислав Балабанов от „ ИТН “.

И за опозицията бюджетът е от огромно значение.„ За страдание ние още не знаем неговите параметри, само че знаем че ще е обновен лятото, което е доста необичайно “, означи депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

За Движение за права и свободи пък първа точка е анулацията на „ златните паспорти “ против вложения в България.

А „ Възраждане “ желаят промени в закона за здравето.

„ Извънредна епидемиологична конюнктура да се дефинира не със заповед на здравния министър, а от националното заседание “, изиска Цончо Ганев.

1 лев партийна дотация ще предложи при гласуването на бюджета за 2022 година „ ИТН “. Заявка за това даде във „ Facebook “ водачът на партията Слави Трифонов.

От идната седмица парламентарните комисии към този момент ще гледат законопроекти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР