Съдът във Варна осъди управител на фирма, получил от държавния

...
Съдът във Варна осъди управител на фирма, получил от държавния
Коментари Харесай

Осъдиха управител на фирма за данъчна измама

Съдът във Варна осъди шеф на компания, получил от държавния бюджет Данък добавена стойност за над 400 000 лв.

Окръжната прокуратура във Варна съобщи на съда управитля на " Имобилиаре " ЕООД - 42-годишният Димо Г. Той получи неоправдателна присъда за данъчна машинация в рамер на 400 хиляди лева Димо е подавал месечни заявления по ЗДДС, в които е отразявал погрешни данни. С това всеки от месеците като шеф на сдружението Димо претендирал пред Национална агенция за приходите да му бъдат възобновени суми от държавния бюджет - общо 407 242 лв..

42- годишният мъж работел като разносвач на пици в пицария " Ал Бънди " , стопанисвана от починалия към този момент предприемач Борислав Манджуков. Двамата били съученици.

Манджуков предложил на Димо да записва комерсиално сдружение " Имобилиаре " ЕООД на свое име, като за " услугата " Маджуков заречен да му заплаща. Така в интервала от 8 октомври 2007 година до 18 юни 2008 година Имобилиаре " ЕООД съумяло да възвърне данъчни заеми по несъществуващи покупки и продажби. Дружеството получило от държавния бюджет 407 242 лв..

42-годишният обвиняем изискал от съда наказателното дело против него да се прегледа при изискванията на кратко правосъдно разследване . След като наказването му беше редуцирано с една трета, Димо беше наказан на 2 години отнемане от независимост с изпитателен период от 4 години. Варненския областен съд дефинира и присъда на обвиненият отнемане от право на комерсиална активност за 4 години.

Димо ще би трябвало да заплати разноските по делото. Съдът почете в цялостен размер и гражданския иск на Търговско дружество на Национална агенция за приходите във Варна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР