Съдът в Скопие наложи наказание от една година и осем

...
Съдът в Скопие наложи наказание от една година и осем
Коментари Харесай

Влиза в затвора собственикът на македонския автобус от катастрофата на Струма с 45 жертви

Съдът в Скопие наложи наказване от една година и осем месеца затвор на Беким Хаджиу, собственик на компанията притежател на македонския рейс, който през 2021 година, при което починаха 45 души. Хаджиу ще би трябвало да също да заплати санкция от 13 хиляди евро. Освен това компанията няма право да транспортира пасажери през идващите четири години чийто рейс изгоря преди три години на автомагистрала " Струма ", съобщи сътрудник на bTV.

Беким Хаджиу е наказан по обвиняване, че той и компанията му няколко пъти са фалшифицирали документи, с цел да може рейсът да премине границата на РСМ с България. От управляващите в Скопие въобще не било издавано позволение за интернационален пътнически транспорт. Автобусът даже минал държавната граница 113 пъти без годно позволение за транспорт на пасажери.
 750 000 евро обезщетение желаят за починалите с македонския рейс на Автомагистрала
750 000 евро обезщетение желаят за починалите с македонския рейс на Автомагистрала " Струма "

10 жители на Северна Македония са представлявани от столичния юрист Николай Димитров

" Това закононарушение не е обвързвано с злополуката, която се случи в България. Това е престъпно закононарушение в активността на юридическо лице " Беса Транс ". Ако се направи параленост с други сходни каузи, считам, че в тази обстановка присъдата е прекомерно висока ", разяснява в правосъдната зала бранителят Асмир Алиспахич.

В Република Северна Македония делото се води единствено за активността на компанията , а за аргументите за случая българските управляващи откриват, че става дума за неточност на водача.
 Близки на македонските туристи желаеха редом следствие на злополуката на Автомагистрала
Близки на македонските туристи желаеха редом следствие на злополуката на Автомагистрала " Струма "

Търсят злато и бижута
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР