Съдът в Карнобат реши една от трите затворени фабрики –

...
Съдът в Карнобат реши една от трите затворени фабрики –
Коментари Харесай

Производството във „Винпром Карнобат” не е възстановено

Съдът в Карнобат реши една от трите затворени заводи – „ Винпром Карнобат” да възобнови работа нощес, а другите две – фабриката за спиртни питиета в Церковски и заводът за бутилиране във Венец, да бъдат отворени през днешния ден вечерта. Производствената активност обаче все още не е възобновена .
Отвориха завода за вино край Карнобат, само че той не може да стартира работа Продължава разногласието сред управлението на фабриката за спиртни питиета и Агенция „ Митници ” за един от крановете в предприятието
Производствата в трите заводи са свързани, с цел да бъде възобновено преправянето на грозде във винпрома, който сега е със напълнен потенциал, би трябвало да стартира да действа и инсталацията във фабриката за спиртни дестилати. Тя обаче остана запечатана за по-дълго време.

Сутринта рейсове докараха служащите в отпечатания цех. Но те не започнаха работа. „ Ние работим на 24-часов режим, тъй че тези 48 часа, през които ние не работим, действително могат да нанесат вреди на новата продукция за цяла годишна продукция напред”, уточни Димитър Ценов, технолог на Винпром Карнобат.
Имало ли е безакцизно произвеждане в заводите край Карнобат? Съдът реши, че фабриките поетапно ще стартират работа
Продължава и разногласието сред управлението на завода и Агенция „ Митници”, дали е източван алкохол незаконно . От завода са безапелационни, че кранът се употребява единствено при профилактика и отварянето му от митничарите е можело да провокира гърмеж.

Кранът, довел до запечатване на предприятието, е част от инсталацията за произвеждане на спиртен екстракт. Функционира от стартиране на оборудването в употреба преди 18 години. Според управата на фабриката, Агенция „ Митници” са разполагали с чертежа при издаването на лиценз.

„ Може да работи, само че може и да се взриви, тъй като няма да има опция да се прави инспекция за приключване на газ”, сподели Йовко Йовков, адм. шеф, фабрика за спиртни питиета.

„ Не са спазени условията на наредбите и следва да има измервателно устройство! Дебитът зависи от това какъв брой ще бъде отворен кранът. Но при едно относително положително отворено състояние се вижда, че течността излиза с много огромна сила”, разяснява Юлиян Мирков, зам.-директор, Агенция „ Митници”.

„ Не е текло, това е отворено от митнически чиновник в прорез с всевъзможни противопожарни правила”, добави Йовков.

От Митницата прецизираха, че няма доказателства през крана да е отклоняван алкохол, открит на пазара. Ще желаят да бъде изработен следствен опит дали през него може да изтича алкохол.

Според управлението на завода, производството ще може да бъде възобновено най-рано след 4-5 дни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР