Съдът решава дали да го остави в ареста Прокуратурата поиска

...
Съдът решава дали да го остави в ареста Прокуратурата поиска
Коментари Харесай

Божков с рекордните 20 обвинения. Прокуратурата поиска постоянен арест

Съдът взема решение дали да го остави в ареста
Прокуратурата изиска от Софийски градски съд непрекъснат арест за Васил Божков, оповестява Българска телеграфна агенция. Искането и доказателствата ще бъдат импортирани съда. Държавното обвиняване желае арест за Божков единствено по едно от делата против него. То е обвързвано с хазартния му бизнес. По това следствие Божков има обвиняване, че е управлявал проведена незаконна група. Според прокуратурата тя работила от 2014 година и се занимавала с изнудване, подкупи, пране на пари и длъжностни закононарушения. 

По следствието има и секретни доказателства.

Рекордните 20 обвинявания е получил през вчерашния ден обвинения. Едното е за укритите такси от хазартните игри, които предприемачът е провел, а другото следствие е по този начин нареченото престъпно - то е за поръчителството на убийствата на Манол Велев и хазартен предприемач от Благоевград, както и за поръчителството на атентата против Алексей Петров от 2015 година. Прокуратурата е прекратила делото за опит за държавен прелом - закононарушение против републиката, написа в. „ Сега “ като се базира на Георги Гатев, един от юристите на Божков. Постановлението е от 1 юни 2023 година, т.е. отпреди близо 3 месеца. На Божков е връчена призовка и да се яви като очевидец по следствието, че е бил изнудван от някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния финансово министър Владислав Горанов и медийната съветничка на водача на ГЕРБ Севделина Арнаудова.

Защитата на Божков е поискала да бъде импортирана мярка за неотклонение и по двете следствия против предприемача. „ Твърде допустимо е да внесат единствено по едното. Предполагам, че това, което е по
хазарта ще внесат искане за мярка. Другото може би ще изчака на трупчета “, сподели пред Българска национална телевизия още юристът на Божков.

Така прокуратурата може да си обезпечи по-дългото му задържане. След като изтече оптималния осем месечен период за престой " под стража " по едното дело, тогава да внесе ново искане за задържане по второто.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР