Съдът прекрати делото за отстраняването от длъжност на заместник-кмета на

...
Съдът прекрати делото за отстраняването от длъжност на заместник-кмета на
Коментари Харесай

Докато съдът се занимава с отстраняването на Иванчева, заместничката й беше уволнена

Съдът приключи делото за отстраняването от служба на заместник-кмета на столичния регион " Младост " Биляна Петрова, тъй като се оказа, че тя към този момент е уволнена. Старшият юрист на общината Йоан Андреев донесе в съда заповед от краткотрайния кмет Румен Русев, с която той приключва служебните правни отношения на Петрова.

Заповедта е с дата 4 юни и бе връчена на обвинената в залата през днешния ден. Тя възрази, че заповедта няма по какъв начин да и бъде връчена, тъй като е в отпуск, като добави също, че не може да се връчва в извънработното за общината време. Съдът обаче не одобри нейните възражения. Петрова може да апелира заповедта в настрана дело пред Административния съд.

Съдебният състав ще прегледа единствено настояването за премахване на кмета на региона Десислава Иванчева. Днес тя беше санкционирана с 200 лв. за неспазване на реда в залата.

Преди съвещанието двете обвинени обявиха пред публицисти, че прокуратурата подменя материалите по делото, събрани посредством специфични разследващи средства. Двете забелязали, че текстовете от свалените записани диалози били изменени. Като задачата била да се отбрани Александър Ваклин - предприемачът, дал парите, с които бяха хванати кметицата и заместничката й.

Иванчева и Петрова бяха арестувани при демонстративен арест в центъра на София през април, като им беше повдигнато обвиняване за приемане на рушвет в изключително огромни размери.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Разследването против кмета на "Младост " (50)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР