Съдът отмени мярката за неотклонение задържане под стража и не

...
Съдът отмени мярката за неотклонение задържане под стража и не
Коментари Харесай

Съдът пусна Червения пират, той е недоволен, че в ареста бил с хора, които гледат телевизия

Съдът анулира мярката за неотклонение „ задържане под стража ” и не наложи друга на Илко Захариев, станал прочут като Червения корсар. Така той следва да бъде освободен в период до три дни, в случай че решението на съда не бъде обжалвано.

„ Хората, с които съм заключен, са под моето равнище. Те ме тормозят, приказват обикновени нелепости, подиграват ми се. Гледат телевизия, пък аз не виждам ”, уточни Захариев, представен от NOVA.

Той беше от чиновници на Главна дирекция " Национална полиция ", оповестява Българска национална телевизия.

Срещу него се водеше следствие от Районната прокуратура в София за закани за ликвидиране против магистрати. Преди да бъде арестуван, шефът на ГДБОП Явор Серафимов изясни, че човек с подобен псевдоним стои зад закани към арбитър Владислава Цариградска, към външния министър Мария Габриел, както и към други министри.

След изявлението му от прокуратурата оповестиха, че разследвали " лице, което води бездомнически метод на живот, употребява безвъзмезден интернет в публични здания и изпраща известия от разнообразни имейл адреси до голям брой получатели ".

Освен механически добре насочен, този " корсар " явно е и добре осведомен, с цел да може да заплашва най-актуалните герои на деня.

Така и не стана ясно по какъв начин човек, който води „ бездомнически метод на живот “, съгласно прокуратурата съумява да се осведоми задоволително добре и също така да набави контакти на съдии, прокурори и даже на вицепремиера Габриел.

Сега съдът споделя, че обвиненият надали има за цел да осъществя заканите, за които се твърди, че е отправял, само че " желал да адресира неодобрение по отношение на политически събития в страната. Или пък цели да придобие някаква социална популярност ".

„ Използваният метод може да не е публично допустим, само че не е задоволителен, с цел да се одобри, че реализира закононарушение. До сходен извод сочи и употребяваният изказ. Несвързани изрази и обидни реплики по отношение на разнообразни лица. Определената по отношение на него мярка би трябвало да бъде анулирана и да не бъде вземана друга ”, се споделя в решението на съда.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР