Съдът остави зад решетките Иван Ценков - Турчина, Димитър Цанов-

...
Съдът остави зад решетките Иван Ценков - Турчина, Димитър Цанов-
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста четиримата обвинени за въоръжен грабеж в Илиянци

Съдът остави зад решетките Иван Ценков - Турчина, Димитър Цанов- Дидо Испанеца, Валентин Цанков - Плякания и Михаил Павлов - Коня.

Решението може да бъде обжалвано.

Четиримата са упрекнати за грабежа на 80 000 лева в понеделник от чужденец наоколо до базара " Илиянци ". Час по-късно четиримата мъже бяха арестувани. Всички те са остарели познайници на Министерство на вътрешните работи.

 Четирима задържани за въоръжен обир в София
Четирима задържани за въоръжен обир в София

Нападението е осъществено тази заран, мъжете са остарели познайници на полицията

В началото на съвещанието прокурор Бойка Димитрова изиска Турчина, Дидо Испанеца, Плякания и Коня да останат за непрекъснато в ареста. Според държавното обвиняване са събрани задоволително доказателства, че точно изправените пред съда са направили грабежа.

Прокурорът уточни, че обирът е осъществен към 15ч. Чужденецът Рихади ал Джубай е тръгнал с автомобила си от столичния базар. Той оставил в торбичка крупната сума до пасажерската седалка. Веднага обач е пред него изкача бус, а зад него - джип. Маскираните нападатели счупили стъклото на колата и напръскали със спрей Джубай. След това сграбчили парите и отпрашили. Час по-късно обаче служители на реда ги задържат на бул. Сливница и ул.Панчо Владигеров, само че в друг автомобил. Прокурорката акцентира, че Испанеца е с прорезна рана на ръката от разбиването на прозореца на лекия автомобил. От държавното обвиняване прибавиха, че закононарушението е осъществено с изключителна смелост и свирепост.

Адвокат Марияна Тодорова, която е бранител на двама от упрекнатите, изиска от съда да наложи по отношение на тях по-лека мярка за неотклонение. По думите й обвиняването е неразбираемо . Тя добави, че има разминавания сред показанията, които са дали полицейските чиновници и потърпевшият. Според потърпевшия маскираните, които са отмъкнали парите, са били двама. Полицаите обаче показали, че са четирима.

Тодорова съобщи, че показанията, дадени от чиновниците на реда, са такива, че да може да се повдигне обвиняване. Адвокатът сподели, че след разпита на Валентин Цанков -Плякания, той е бил отведен в болничното заведение на Министерство на вътрешните работи и му е била бинтована ръката. Защо е упражнено принуждение, запита Тодорова.

Защитникът посочи, че потърпевшият е споделил, че нападателите са били с черни облекла. При задържането на клиентите й такива облекла не са открити . " Нито маски, нито ръкавици ", посочи юрист Тодорова. Тя добави, че четиримата са били арестувани в различен регион на София, в друг автомобил от потребления при обира. В колата са били открити 80 000 лева , само че няма доказателства това да са откраднатите от чужденеца пари. Освен това нямало нито едно доказателство, че Джубай е имал такава сума.

Тодорова съобщи пред съда, че Димитър Цанов има диабет вид А и при неподходящи условия положението му може да се утежни. По думите й от прокуратурата показват, че след грабежа джипът е бил прикрит в гараж на един от далите показания. Часът, който очевидецът твърди, че автомобилът е бил закаран в гаража, съответствува с времето на обира, сподели адвокатката.

Четиримата обвинени желаеха от съда по-лека мярка.

Ако Турчина, Коня, Плякания и Дидо Испанеца бъдат приети за отговорни могат да лежат в пандиза от 5 до 15 години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР