Съдът на Европейския съюз отхвърли жалбите на Словакия и Унгария

...
Съдът на Европейския съюз отхвърли жалбите на Словакия и Унгария
Коментари Харесай

ЕС може да налага на държавите членки да квоти за разселване на мигранти

Съдът на Европейския съюз отхвърли жалбите на Словакия и Унгария по отношение на миграционната политика Общността. Съдът удостовери правото на Брюксел да изисква от страните членки да одобряват претенденти за леговище, заяви Ройтерс.

Съдът на Европейски Съюз откри, че Съюзът има право да подрежда на националните държавни управления да одобряват бежанци на квотен принцип. Става въпрос основно за сирийските бежанци, преселени от Италия и Гърция.

 Брюксел споделя
Брюксел споделя " Да " на Унгария за още пари за защита на границите, само че не и за огради

Орбан молел за евросолидарност, без да демонстрира такава

" Съдът отхвърля жалбите, подадени от Словакия и Унгария, против краткотрайния механизъм за наложително преселване на търсещите леговище ", постанови Съдът на Европейски Съюз и посочи, че жалбите се отхвърлят " в тяхната целокупност ". Според правосъдната институция на Европейски Съюз механизмът за наложително презаселване на търсещите леговище е симетричен и способства за това Гърция и Италия да се оправят с последствията от миграционната рецесия през 2015 година

Припомняме, че механизмът беше утвърден с болшинство от страните членки, макар явната опозиция на някои страни от Източна Европа. Тогава беше планувано презаселването на 120 000 бежанци, само че досега презаселените са към 25 000.

 Призоваха евросъда да отхвърли жалбите на Словакия и Унгария за мигрантските квоти
Призоваха евросъда да отхвърли жалбите на Словакия и Унгария за мигрантските квоти

Генералният юрист на съда Ив Бот отхвърли множеството от процедурните причини

Еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос разяснява, че е време Европа да работи единно и да следва цялостна взаимност в дейностите си с бежанците.

Не е ясно обаче по какъв начин Брюксел ще принуди източните страни да одобряват бежанци в случай, че голяма част от мигрантите в действителност не желаят да се заселват в по-бедните страни от някогашния руски блок.

 Словакия и Унгария: Квотното систематизиране на бежанците в Европейски Съюз е мъртво
Словакия и Унгария: Квотното систематизиране на бежанците в Европейски Съюз е мъртво

Това обявиха пред пред публицисти след среща

Според Германия дейностите на Източноевропейските страни, отказващи да приютят бежанците, единствено основават повече напрежение в Съюза , който така и така се занимава основно с идното излизане на Англия. Това мнение обаче не се поддържа от министърът на стопанската система на Словакия Петер Зига, съгласно който квотната система на Европейски Съюз не работи . По думите му решението на Съда на Европейски Съюз за момента просто е без значение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР