Съдът е признал за виновен С.Т., обвинен от Софийска градска

...
Съдът е признал за виновен С.Т., обвинен от Софийска градска
Коментари Харесай

Три години зад решетките за столичен полицай за поискан и приет подкуп

Съдът е признал за отговорен С.Т., упрекнат от Софийска градска прокуратура за осъществено от него закононарушение по член 302, вр. член 301, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 07.08.2019 година подсъдимият С.Т., в качеството му на старши служител на реда в отдел „ Охранителна полиция “ при Столична дирекция на вътрешните работи, изпълнявал отговорностите си по защита на публичния ред и инспекция на лица и коли, според провеждана Специализирана полицейска интервенция. След обход на кв. „ Димитър Миленков “ и кв. „ Абдовица “, дружно с негов сътрудник, застанали на изхода на единия от кварталите, в посока с. Бусманци, за осъществяване на инспекция на МПС.

Към 9 ч. подсъдимият Т. с полицейска палка спрял лек автомобил „ Опел “ с ремарке, в който пътували трима мъже. Било открито, че единият от тях нямал документ за идентичност, при което С.Т. го попитал дали „ желае да го води в полицейското ръководство “. Водачът на МПС – М.О., помолил това да не се прави, заради служебни задължения. При инспекция на документите на автомобила служителят на реда установил липса на застраховка „ Гражданска отговорност “ на ремаркето. Санкция за това била санкция в размер на 2000 лв. и лишаване на свидетелството за ръководство на МПС за период от 6 месеца. С.Т. декларирал на М.О., че следва да се смъкват номерата, които ще бъдат върнати след заплащането на застраховката, само че няма да има шофьорска брошура през интервала на глобата. Попитал лидера: „ Ще се наказваме или ще се черпим? “, на което мъжът дал отговор, че може да даде наличните у него 200 лв.. Подсъдимият се съгласил и му дал инструкции къде да остави парите, които след това взел. Пожелал на пътуващите в автомобила лек път, като ги предизвестил „ да не се разчува за това, което се е случило “.

Водачът на МПС бил обезпокоен, защото дал на служителя на реда служебни пари, с които трябвало да закупи строителни материали. Позвънил на работодателя си и му споделил за станалото. След това бил подаден сигнал до Районното ръководство на Столична дирекция на вътрешните работи за претенции и признат рушвет. В хода на следствието по случая са били събрани доказателства за виновността на С.Т. и той бил притеглен към наказателна отговорност.



С решение на Софийски градски съд на подсъдимия е наложено наказване от три години „ отнемане от независимост “ дейно. Присъдата предстои на обжалване в законоустановения период, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР