Съдържание:Посочете позициятаДобавете данни за контактОпишете трудовия си стажНе забравяйте за

...
Съдържание:Посочете позициятаДобавете данни за контактОпишете трудовия си стажНе забравяйте за
Коментари Харесай

Как се пише CV за работа

Съдържание:

Посочете позициятаДобавете данни за контактОпишете трудовия си стажНе забравяйте за образованиетоПосочете професионалните си уменияДобавете рекомендации  Как се написа CV за работа ‹›  Автоматичен мотив за куче с фенерче - 5м до 15кг Качество без компромис:Автоматичен мотив за куче с фенерче - 5м до 15кг26.00 лева.Виж ››

За да напишете положително CV за работа, ще би трябвало да се концентрирайте върху главните обстоятелства от вашата професионална биография. Следователно, вашата професионална визитка би трябвало да наподобява по този начин:

1. Позиция

2. Данни за контакт

3. Трудов стаж

4. Образование

5. Професионални умения

6. Препоръки

7. Допълнителна информация

Посочете позицията

 CV за работа

Ако не знаете по какъв начин да създадете автобиография, не забравяйте да посочите позицията, за която кандидатствате. Тя е името на автобиографията ви за вашата нова работа. Това е най-важната част от вашата професионална визитка. Колкото по-конкретно, толкоз по-добре, да вземем за пример: Счетоводител, Преводач от британски, Мениджър.

Добавете данни за контакт

Представете се и напишете телефонния си номер. Не е належащо да посочвате адреса на престояване, защото е малко евентуално работодателят да ви напише писмо.

Но имейл адресът би трябвало да бъде написан наложително. Също по този начин посочете града на вашето местопребиваване или града, в който сте подготвени да се преместите (ако сте готови). Опция е да напишете какво заплащане очаквате.

Трябва ли да прилагате фотография? Като цяло това не е належащо, само че е желателно. Външният ви тип може да каже доста за вас. Затова не се срамувайте, изберете хубава фотография, която да е подобаваща за задачата, а точно кандидатстване за мечтаната специалност, и не се колебайте да я употребявате във вашето CV за работа.

Опишете трудовия си стаж

 Правилно писане на CV за работа

Опишете опита си допустимо най-подробно. Заслужава си да започнете от последното си работно място и да завършите с първото.

Много е значимо да опишете допустимо най-подробно какво тъкмо е било част от вашите отговорности и какви професионални триумфи имате. Не е належащо да се употребяват комплицирани описания. Със лични думи напишете главните си отговорности и характерностите на предходната си работа. Не забравяйте за достиженията си!

Не забравяйте за образованието

 Съвети при писане на автобиография за работа

Първо отбележете висшето си или приблизително или средно-специалното си обучение. Това си коства да извършите, тъй като вашият предстоящ шеф може да разбере, че имате нужната подготовка.

Не забравяйте за спомагателните всички курсове, образования, семинари, които сте посещавали по вашата компетентност. Покажете, че не стоите на едно място, а непрестанно се развивате.

Посочете професионалните си умения

Много значима част е описанието на вашите професионални умения. Този параграф е отговорът на въпроса по какъв начин да създадем своето CV още по-привлекателно? Именно от него работодателят научава какво можете да вършиме, в кои стратегии да работите и така нататък

Колкото повече езици знаете, толкоз по-добре. Не се срамувайте, посочете всичко, което знаете. Може да се окаже, че бъдещият ви шеф се нуждае от полиглот или от човек точно с вашите умения.

Добавете рекомендации

Ако имате опция да добавите данните за контакт на тези, които могат да ви предлагат като експерт - отлично! Колкото повече рекомендации, толкоз по-добре. Те ще ви бъдат от огромна изгода при последващото изявление за работа, а с нашите препоръки за писане CV за работа, сигурно ще има такова.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР