Съд в Сингапур осъди британец на 6 седмици затвор, съобщиха

...
Съд в Сингапур осъди британец на 6 седмици затвор, съобщиха
Коментари Харесай

Сингапур осъди британец на 6 седмици затвор – не носел маска

Съд в Сингапур осъди британец на 6 седмици затвор, оповестиха локалните медии. Причината е неведнъж нарушаване на протоколите за битка с ковид като отказвал да носи маска на обществено място.

40-годишният Бенджамин Глин беше приет за отговорен по четири обвинявания - че не е носел маска във влака през май и при следващо явяване в съда през юли, както и за причиняване на социална тягост и потребление на заплашителни думи към държавните чиновници.

По-рано Глин беше подложен на психиатрична оценка, разпоредена от съдията, поради неговото държание и забележки в съда.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Чужденци, хванати без маски на индонезийския остров Бали, с...

Британецът настоя съдът да анулира " противозаконните обвинявания " и изиска да му бъде върнат паспорта, с цел да може да се върне във Англия и да се събере със фамилията си, заяви CNN, съобщи БГНЕС.

Цитира се съдията, който декларирал на Глин, че е „ в огромна илюзия “, в случай че счита, че въведените в Сингапур правила за носене на маска не се отнасят и до него.

Азиатският бизнес център е добре прочут със спазването на строги правила, затвор и санкции за нарушение на наредбите против Covid-19. На някои чужденци са отнети разрешенията за работа заради нарушавания на разпоредбите.

Градът-държава държи епидемиите от ковид под надзор, частично заради прецизното използване на ограничаващи ограничения.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР