Съд в Минск даде ход на събеден процес срещу бившия

...
Съд в Минск даде ход на събеден процес срещу бившия
Коментари Харесай

В Беларус съдят задочно Светлана Тихановская

Съд в Минск даде ход на събеден развой против някогашния претендент за президент Светлана Тихановска и други основни фигури от опозицията. Подвигнати са им задочно обвинявания в разнообразни закононарушения, в това число държавна измяна, екстремизъм и подкопаване на националната сигурност. Самата Тихановская е на Световния стопански конгрес в Давос.

 
Първо, бих го нарекла по този начин нареченият развой, тъй като няма нищо с правораздаването в нашата страна. Всички тези процеси са възмездие към тези, които са срещу режима на Лукашенко или срещу войната. Не чакам нищо друго. Ще получа дългогодишна ефикасна присъда. Съдията ще ми даде толкоз години, колкото му е подредено.
Светлана Тихановская – опозиционен водач

Прокуратурата упреква водачите на Координационния съвет на беларуската съпротива в организирането на всеобщи вълнения, завладяване на здания и опит за промяна на формалната власт. Обвиняемите може да получат десетки години затвор. Слушанията са при закрити порти, а Тихановская даже няма достъп до материалите по делото.

Сред другите публицисти и деятели, съдени в Беларус, са генералният шеф и основният редактор на самостоятелния новинарски портал Tut.by Людмила Чекина и Марина Золотова, ръководителите на правозащитния център „ Весна “, измежду които и лауреатът на Нобелова премия за мир Алес Беляцки.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР