Съчетаването на виното и храните е много важно, тъй като

...
Съчетаването на виното и храните е много важно, тъй като
Коментари Харесай

С какви храни и ястия да поднесем Каберне

Съчетаването на виното и храните е доста значимо, защото не трябва усетът на ястията да потиска аромата и усета на виното, както не би трябвало да се случва и противоположното.

Много е значима температурата на виното, защото в случай че то е прекомерно охладено, не отваря аромата си, а в случай че е прекомерно топло, не е задоволително прелестно на усет.

За да охладите виното, не използвайте ледник, а кофичка със студена вода, а с цел да го загреете, не използвайте печка или нагревател, а просто го оставете за към час на стайна температура.

 Сорт каберне

Каберне основава неповторими вкусови чувства в комбиниране с добре подбрани храни и ястия, които могат да са комплицирани и с доста съставки или пък с един единствен усет като сирена.

Кабернето добре се съчетава с печена риба, както и риба със сос, а също по този начин със студени месни предястия и с пиле на грил. Дивечът също добре се съчетава с това превъзходно вино.

Печеното или задушено телешко месо също е уместно за съчетаване с Каберне. Това вино се съчетава доста добре с агнешко, както и с вкусни сочни стекове.

Кабернето не е уместно за съчетаване с меса, които са приготвени в сос с прекомерно доста екзотични подправки – те могат да подтиснат аромата и усета на виното.

 Телешко

Свинското месо – печено, пържено или задушено, също е доста уместно за съчетаване с Каберне. Месо, приготвено на барбекю, се комбинира сполучливо с това вино. Пуешките специалитети също доста добре се съчетават с Каберне.

Кабернето се съчетава добре и със сирена с благородна синя мухъл, които не потискат аромата му, а в противен случай – разрешават му да се разкрие напълно.

Кабернето се съчетава и с разнообразни типове мазни сирена, а също по този начин и с италиански специалитети като лазаня с доста сос или разнообразни типове паста със сметанов сос и щедро потребление на сирена при приготвянето му.

Сиренето Чедър също добре се съчетава с аромата и усета на Каберне. Това вино е доста уместно и в комбиниране с естествен шоколад. Това забавно комбиниране разрешава на виното да разкрие напълно аромата и усета си.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР