Събуждате се с горчив вкус в устата, кашляте постоянно, гърлото

...
Събуждате се с горчив вкус в устата, кашляте постоянно, гърлото
Коментари Харесай

Храните, които коремът ви мрази

Събуждате се с горчив усет в устата, кашляте непрекъснато, гърлото ви е възпалено, изтощени сте… Може би казусът не е в пролетната отмалялост, а в храната, която консумирате.

Милиони хора се борят с това неприятно чувство, без да знаят, че то може елементарно и без доста терзания да се в профил. Единственото, което би трябвало да извършите, е да изключите или намалите някои артикули от хранителния си режим.

Лекарите предизвестяват да не използваме захар, защото е храна за гъбички и бактерии и предизвиква отичане на корема. В случай че средата на гъбичките става кисела, индустриалният им развой се форсира.

Захарта поврежда чревната лигавица, тъй като поради бактериите стартира инфектиране. Те проникват през чревната стена, което води до отичане на корема.

Тлъстите меса, каймата, беконът и саламите са едни от храните, които след консумация могат да раздразнят жлъчния мехур. Когато консумирате от тях, жлъчката би трябвало да работи изключително и количеството жлъчни сокове, които тя отделя да бъдат допълнително, с цел да може да се оправи с тези тежки мазнини. В резултат на това вие усещате тежест и напрежение в дясната част на корема си.

Известно е, че пържените храни не са потребни за здравето, изключително за храносмилателната ни система. Консумацията им предизвиква киселини в стомаха и парене зад гръдната кост.

 Мазно месо

Бирата съдържа доста квас. Ечемикът, от който се вари бирата, е евентуален алерген. Процесът на ферментация се отразява и на изтъняване на лигавиците и може да аргументи метеоризъм.

Подобен резултат има и хлябът. Здравословна опция е хлябът без глутен, съдържащ семена или ядки. Химическите съставки на хляба също могат да причинят алергични реакции, резултатът от които е отичане.

Киселите храни като туршии, цитрусови плодове, доматените сокове могат да причинят раздразнение освен на стомаха, само че и на жлъчния мехур. За да намалите неразположенията, консумирайте по-рядко от тях и никога на празен корем.

Трябва да се има поради, че чувствителността към храни варира доста и някои хора могат да почувстват утежняване на недоволствата си при приемане и на лук, маруля, ръжен самун, чесън.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР