Събраха парите за лечение на 19-годишната студентка Анита Чобанова от

...
Събраха парите за лечение на 19-годишната студентка Анита Чобанова от
Коментари Харесай

Добра новина: Събраха парите за лечението на 19-годишната студентка от Асеновград

Събраха парите за лекуване на 19-годишната студентка Анита Чобанова от Асеновград, заяви . Момичето страда от Синдром на Уилсън и се нуждае от незабавна трансплантация в Турция.



Сумата, нужна за лекуването, е 180 000 лв.. Близки и другари на Анита проведоха невиждана дарителска акция в центъра на Пловдив.

С благотворителни кутии обикаляха площадите и заведенията по основната улица и съумяха да съберат парите, нужни за трансплантация на черния дроб. 



Преди дни 19-годишната Анита Чобанова от Асеновград припада в магазина, в който работи. Колегите й незабавно я откарват в болница, където чува страшната диагноза Синдром на Уилсън.

„ Води се тиха болест. В началото протича напълно без симптомно. Лекарите споделиха, че като цяло за тази болест няма интензивно настоящо лекуване, медикаментозно и ще се наложи да се направи чернодробна трансплантация най-вероятно в Турция ”, споделя Анита Чобанова.

Приятелят й се свърза с клиника в Истанбул.

„ Чакаме тяхната оферта и дали ще я одобряват. Много мощно чакаме това телефонно позвъняване. Докторите споделят, че посредством трансплантация й дават доста положителни шансове да си води един спокоен и естествен живот ”, изясни Иван Димитров.

Анита е студентка „ Лингвистика и информатика “ в Пловдивския университет. Учи постоянно и работи. Родителите й са разграничени. Майка й е в чужбина. И Анита сама се грижи за 6-годишното си братче, с което живеят при баба й.

„ Той непрекъснато ми звънни. „ Како, ти нали ще се оправиш? Ти нали отново ще си до мен? ” Той е една от на-големите ми упори, в случай че би трябвало да съм почтена ”, споделя Анита.

Баща й е подготвен да помогне.

„ Готов съм да стана донор, за да може да мине всичко както би трябвало за трансплантацията ”, сподели Живко Чобанов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР