Саботаж на изборите – така определи в ефира на Дарик

...
Саботаж на изборите – така определи в ефира на Дарик
Коментари Харесай

Славенски от ДБ: Решението на ЦИК е саботаж на изборите, с ПП ще имаме поне 8 депутатски места от Пловдив и областта

Саботаж на изборите – по този начин дефинира в ефира на Дарик Пловдив общинският консултант от Демократична България в града на тепетата Владимир Славенски решението на ЦИК данните от машинното и хартиеното гласоподаване да се записват дружно в секционните протоколи.

„ Отново виждаме в деяние хартиената коалиция с следващ опит за ограничение на опцията за бистрота на вота. Това решение крие доста съществени опасности - да се замазват протоколи, да не бъде регистриран вярно резултатът и по-късно да не може да се наблюдава, което ще затрудни доста работата на РИК “, съобщи Славенски и се солидаризира с дейностите на представителя на ЦИК Светозар Томов, който подаде оставка поради решението на ЦИК, препоръчано от Българска социалистическа партия и подкрепено от членовете на ЦИК, излъчени от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ.

„ Притесненията за честността на вота са огромни - това решение, взето най-вероятно под политически напън, ще докара до огромни проблеми при вярното отчитане на резултата, което не е в интерес на демокрацията и жителите. Затова се надявам то да бъде ревизирано, тъй че да бъде по-отчетно и да се вписват и двата типа гласоподаване “, сподели още в ефира на Дарик съветникът от Демократична България Пловдив.

На идните избори на 2 април обединяването сред Политическа партия и Демократична България чака да спечели5+1 депутатски места от Пловдив град и 3 в региона.

Още чуйте в звуковия файл.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР