Събитията в Украйна принудиха президента на САЩ Джо Байдъун да

...
Събитията в Украйна принудиха президента на САЩ Джо Байдъун да
Коментари Харесай

Путин няма представа какво се задава: Байдън се отклони от сценария за Състоянието на съюза

Събитията в Украйна принудиха президента на Съединени американски щати Джо Байдъун да се отклони от обичайния сюжет на годишната тирада пред Конгреса " За положението на Съюза ".

" Нека всеки от нас, който е в положение да стане, да стане и да изпрати явен сигнал към Украйна и света ", сподели президентът на Съединени американски щати. Законодателите от двете партии, събрани в пленарната зала на Камарата на представителите, се изправиха и с аплодисменти и развяване на украински знамена показаха поддръжката си за битката на народа на Украйна против нашествието на Русия.

В залата присъстваше и посланикът на Украйна Оксана Маркарова.

В този миг президентът се отклони от квалифицирания текст и сподели по адрес на съветския президент Владимир Путин: " Той няма визия какво се задава ". " Ние предизвикваме болежка на Русия и поддържаме народа на Украйна. Сега Путин е повече от всеки път изолиран от света ", съобщи Байдън.

Всички фотоси

По отношение на спора 46-ият президент разгласи още, че Съединени американски щати се причислява към страните, които закриват въздушното си пространство за самолети на съветски самолетни компании и уточни за триумф това, че съветската фондова борса е изгубила 40% от пазарната си капитализация вследствие на глобите от последните дни и седмици. По отношение на въоръжената опозиция Джо Байдън удостовери, че не има намерение американски бойци да вземат участие в кофликта, а прехвърлянето на армия в Европа обоснова със " отбрана на НАТО ", а не присъединяване в украинския спор.

 Снимка: БТА/АП

Речта на Байдън не мина и някой от нормалните за президента говорни гафове, като във вълнението си той обърка украинския с иранския народ:

" Путин може да обкръжи Киев с танкове, само че в никакъв случай няма да завоюва сърцата и душите на иранците "



По въпроса за битката с инфлацията в Съединени американски щати той означи, че има две благоприятни условия. Едната е тя да се лимитира посредством понижаване на приходите и оттова обедняване на американците. По думите му другата опция е по-добра и тя е да бъдат понижени разноските за живот на хората, а не приходите им, като в страната се създават повече коли и полупроводници и бъде построена още инфраструктура и въведени нововъведения.

 Снимка: БТА/АП

" Ние говорихме за седмици на инфраструктурата. Ние ще имаме десетилетие на инфраструктурата ", предсказа той. По думите му в страната ще бъдат разкрити милиони работни места, ще бъдат осъвременени пътищата, летищата, пристанищата и водните артерии на всички места. Според президента следва построяването на национална мрежа от 500 хиляди станции за зареждане на електрически автомобили, ще бъдат сменени " отровните оловни тръби " на водопроводите и ще бъде обезпечен на налична цена високоскоростен интернет " за всеки американец в град, предградие, село и племенна общественост ".

 Снимка: БТА/АП
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР