Събитията от 60-те години на миналия век, наричани от някои

...
Събитията от 60-те години на миналия век, наричани от някои
Коментари Харесай

Бившият папа: Сексуалната революция е виновна за гейовете и педофилите в Църквата ни

Събитията от 60-те години на предишния век, наричани от някои Сексуална гражданска война, са отговорни за появяването на гейове и педофили измежду клира ни, е декларирал някогашният папа Бенедикт ХVI, съобщи Би Би Си.

Германецът, управлявал Римокатолическата черква от 2005 до 2013 година, е разгласил писмо, в което е изразил своята позиция за сексскандалите. "Разкрепостенността в нравите засегна и Светата черква. Моралната безнравственост облада и нас. Заради това измежду доста свещенослужители се разпространиха и Грехът содомски (хомосексуализма), и жаждата за детска път ", е показал още Йозеф Ратцингер (светското име на някогашния папа).

"Изявата на Бенедикт ХVI провокира остра реакция даже измежду клира ", продължи английската медия. Тя цитира създател в авторитетно католическо издание. "Бившият наместник на Свети Петър не сподели нищо с доста думи. Той даже е не запомнил, волно или несъзнателно, че някои от случаите на половите похищения над деца са датирани отпреди Сексуалната гражданска война ", е написал Джошуа МакЕли в "Нешънъл католик ревю ".

Би Би Си напомни, че избирането на настоящия папа Франциск бе предшествано от невижданото оттеглляне на Бенедикт ХVI. Според някои основата причина той да се откаже от поста за пръв път от няколко века насам е била абсурдът със свещениците-педофили. Германецът обаче постоянно е отричал и позовавал на здравословни аргументи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР