Събитието е с вход свободен и е част от Културния

...
Събитието е с вход свободен и е част от Културния
Коментари Харесай

Нощ на танго и цигански романси

Събитието е с вход свободен и е част от Културния календар на Пловдив за 2022 година

Калоян Куманов е виртуозен акордеонист, интерпретиращ разнородни стилове и музика от разнообразни столетия, които по неповторим метод съумява да свърже със звука на акордеона. След като приключва Музикалната академия в Пловдив, Калоян е признат в Държавния университет на Барселона, където специализира музикална педагогика и диригентство.

В родината на коридата и фламенкото става coлиcт и пъpви акордеон в Акордеонния оркестър нa Caбaдeй c диpигeнт Mигeл Анxeл Maecтpo. В този състав гастролира освен из цяла Испания, само че и стига до Музикалния спектакъл на Менделсон и Йохан Бах Хале в Лайпциг. Преподава акордеон, пиано, солфеж и хор в консерваторията Лисеу. Вдъхновява учениците си в Музикалната школа „ Opфeo Гpacиeнc “, както и в Музикалната академия на остров Meнopкa, където e и пъpви диpигeнт нa Акopдeoнния оркестър.

Прочува се като един от дребното музиканти в Европа, виртуозно изпълняващи типичен творби на акордеон, и приема за персонална задача да промени отношението към този многопластов инструмент. Преди 5 години Калоян Куманов се завръща в Пловдив и за малко време съумява да осъществя голям брой значими планове, оставили ярка диря в културния живот на града.

Нощ на танго и цигански романси “ е името на следващия трогателен план, в който вземат участие: Калоян Куманов – акордеон, Стилиян Дерменджиев – цигулка, Момчил Караиванов- тенор, Ралица Ботева – пиано и специфичното присъединяване на посетител – цигуларя маестро Евгений Шевкенов.

„ Нощ на танго и цигански романси “ пловдивчани могат да чуят на 7 октомври 2022 година, петък, в 19.00 часа в Регионален исторически музей – Пловдив . Събитието се реализира с финансовата поддръжка на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2022 година

„ Дойде момента да ви поканя на този хубав концерт! Вълнувам се доста, тъй като работим от много време, с доста предпочитание и сме се постарали да е нещо ново и забавно. Благодаря на Община Пловдив за поддръжката и съдействието. Очакваме ви в „ Нощ на танго и цигански романси„, показа преди концерта Калоян Куманов.

Входът е свободен!
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР