Събирането на материали срещу Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав

...
Събирането на материали срещу Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав
Коментари Харесай

Рашков: Срещу Борисов, Арнаудова и Горанов има 450 страници сведения

Събирането на материали против Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов е траяло три месеца, като те се разгръщат на 450 страници. Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков. Той е безапелационен, че точно всички тези материали са дали съображение на Министерство на вътрешните работи да извърши претършуване и вероятно изземване по необходимост и всички правила са спазени.

„ Част от тези материали са от БОЕЦ, а останалите са сведения на Васил Божков, който дава тенденция и сведение, че е бил рекетиран от Борисов, Горанов и Арнаудова и посредством Менда Стоянова са предприемани дейности към изменение на закона по хазарта, тъй че да бъде миропомазан Божков. Останалите данни са от отчет на Агенцията на финансова ревизия, съгласно който в границите на 5 години са останали несъбрани близо 560 милиона лв., което е повече от половин милиард “, съобщи Рашков.

Той прикани ГЕРБ да не търси помощ от чужбина в лицето на ръководителят на групата на Европейската национална партия в Европейския парламент Манфред Вебер, защото десните идеали на партията не са „ такива, каквито ги показва Борисов “.

„ Борисов е напуснал системата на Министерство на вътрешните работи през 1990 година, тъй като не е поискал да се деполитизира, да си остави партийния билет, който е удостоверявал, че е бил член на Българска комунистическа партия, това несъмнено не е неприятно и всеки има право на идеология, само че този човек не би трябвало да се обръща към останалите и да показва кой е болшевик и кой не е, тъй като прекомерния светец и богу не е мил “, съобщи Рашков.

„ Ние българския народ сме като някакви овце, ние не би трябвало да знаем нищо. Държани сме в незнание какво прави прокуратурата. Станахме очевидци на полуграмотни изявления на някакви прокурори, за разпитите на Божков. Той може да бъде разпитан като очевидец с видео конферентна връзка. Тази видео конферентна връзка може да бъде употребена, с цел да се организира разпит по най-икономичния метод. Ако беше извършена такава връзка, към настоящия миг щяхме да имаме съвършено доказателство “, сподели министърът.

Вътрешният министър коментара и формираното досъдебно произвеждане против вицепремиера и министър на финансите Асен Василев и дали то е законно. По думите му в сигнала не се съдържат данни за осъществено закононарушение.

„ Станахме очевидци на факт на неотложно формиране на досъдебно произвеждане от националната прокуратура. Нямам достойнството да познавам Георги Самуилов, който твърди за себе си, че е постоянен търговец и поданик. Той подава сигнал непосредствено до основния прокурор Гешев. Защо до основния прокурор, аз не мога да кажа, само че може да предположим, че става въпрос за близки връзки сред двамата, и може би Самуилов е директно обвързван с някогашната ръководеща партия ГЕРБ. Сигналът е насочен до основния прокурор и с най-висока скорост следва формиране на досъдебно произвеждане. Искам да обърна внимание, че сигнала който аз чета професионално не съдържа никакви данни за закононарушение осъществено от който и да е. Не може да се направи извод по никакъв метод и този, който е направил досъдебно произвеждане очевидно е злоупотребил с ситуацията си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР