Сабине Кинкарц, Андрий Мелник, украйнският посланик в Германия, има силно

...
Сабине Кинкарц, Андрий Мелник, украйнският посланик в Германия, има силно
Коментари Харесай

Защо украинският посланик в Берлин нарече канцлера сърдитко Петко

Сабине Кинкарц,

Андрий Мелник, украйнският дипломат в Германия, има мощно наличие и е твърдоглав - взе участие в телевизионни излъчвания, дава изявленията, написа в Туитър и разяснява. Но в никакъв случай не е изцяло удовлетворен и всекидневно насочва условия - да вземем за пример за прекъсване на вноса на газ от Русия, за петролно ембарго или за доставка на още оръжия, отбелязва " Тагесшау ".
За да бъде чут по-добре, Мелник драговолно прибягва към едно изпитано средство: провокацията. Последно засегна федералния канцлер Олаф Шолц, който назова " сърдитко Петко ", откакто преди този момент бе отправял обиди и към ръководителя на външнополитическата комисия в Бундестага, и към президента Франк-Валтер Щайнмайер.

" Провинението " на Шолц

​В понеделник в телевизионно изявление Олаф Шолц бе запитан дали ще пътува до Киев и по кое време. Той отговори, че към този момент пътешестване няма да има, а повода е неосъществената преди време аудиенция на президента Франк-Валтер Щайнмайер в Украйна.

Щайнмайер искаше да посети Киев в средата на април дружно с държавните глави на Полша, Латвия, Естония и Литва, само че получи отвод. " Не става по този начин ", разяснява Шолц. " Не може една страна, която дава толкоз доста военна и финансова помощ, нужна за гаранциите за сигурност, значими за бъдещето на Украйна, да споделя " президентът не може да пристигна ".

Посланик Мелник от своя страна нееднократно е казвал, че Щайнмайер е прекомерно непосредствен до Русия и е изграждал " мрежа от контакти " в продължение на десетилетия. Щайнмайер бе един от най-близките сътрудници на някогашния канцлер Герхард Шрьодер от 1998-а година. А както написа Мелник в Туитър - " другарски настроената към Путин " политика на " доближените на Германската социалдемократическа партия " е " довела до варварска война на изтребване против страната, нацията, културата, против дамите и децата ".

Дали ще има опрощение?

Мелник е приключил интернационалните връзки и има докторска степен по право. Впоследствие става заместник-министър на външните работи, отговарящ за интеграцията на Украйна в Европейския съюз. От съветското нахлуване против Украйна насам той е в центъра на вниманието в Германия, където е дипломат към този момент от седем години.

Но с изявите си Мелник нерядко се натъква на остри киритики. " Олаф Шолц не е салам (бел. ред. - изразът, който украинският дипломат употребява значи безусловно " афектиран лебервурст " ), той е канцлер на Федерална република Германия. Това би трябвало да се има поради ", съобщи заместник-председателят на Бундестага Волфганг Кубицки. А Мари-Агнес Щрак-Цимерман, председателка на комисията по защита в Бундестага, посъветва следното: " Може би, уважаеми господин Мелник, просто би трябвало да се извините на президента и по-късно учтиво да поканите канцлера да пристигна ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР