Саади Кадафи, който бе задържан в затвор в Триполи от

...
Саади Кадафи, който бе задържан в затвор в Триполи от
Коментари Харесай

Либийски съд оправда син на Кадафи за убийство

Саади Кадафи, който бе арестуван в затвор в Триполи от изгонването му от Нигер през 2014 година, е приет за почтен по обвиняването, че е поръчал убийството на някогашния треньор на футболния тим "Итихад " Башир Ал-Раяни през 2006 година

Съдът обаче му наложи санкция от 500 либийски динара (377 долара) и условна присъда от една година затвор за приложимост и владеене на алкохол, оповестиха от министерството на правораздаването.

Саади Кадафи, който при ръководството на татко си имаше кариера на професионален футболист в Либия и Италия, само че беше и пълководец от специфичните елементи, към момента е обвинен в Триполи по обвинявания за организирането на репресии и убийства по време на въстанието през 2011 година

Едно от децата на Раяни, Али Алреани, съобщи пред локални медии, че ще апелира присъдата.

"Аз и фамилията ми няма да мълчим, колкото и дълго да продължава несправедливостта и неналичието на правораздаване в тази страна ", написа той във Facebook.

Съдилища в Триполи издадоха преди години задочно смъртни присъди против различен от синовете на Кадафи, Сейф ал Ислам, и други представители на някогашния режим, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. В началото на юни предходната година обаче Сейф ал Ислам беше освободен от пандиза в западния град Зинтан, където от години беше държан от бунтовниците, и настоящето му местоположение е незнайно. Преди известно време представител на семейството съобщи, че той има желание да се кандидатира за президент на изборите, които предстоят в Либия тази година, напомня ТАСС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР