С всяка следваща седмица у нас ще става по-горещо. В

...
С всяка следваща седмица у нас ще става по-горещо. В
Коментари Харесай

Шест диетични и фитнес съвета, с които ще преборите жегите

С всяка последваща седмица у нас ще става по-горещо.

В такива условия имате потребност от съответна реакция, а за какво не и от добре премислен проект за деяние.

Знаем, че би трябвало да пием повече вода и да не оставаме обезводнени. Към това прибавете ефикасна диета и потребни фитнес препоръки.

През идващите няколко месеца, следвайте тези 6 рекомендации:

Заложете на охладени освежаващи питиета

Когато пристигна горещото време, предлагаме да пиете охладени и освежаващи питиета като лимонада, леден чай, сокове и други Приемайте не по-малко от 2-3 литра вода дневно, поучава диетологът Приянка Лула.

Важно е да се означи, че в това количество влизат и другите питиета. Това е добра вест за всеки, който изпитва компликации да пие по няколко чаши вода дневно. Стойте надалеч от кафето, чая, алкохолните питиета и газираното, защото те подтикват загубата на телесни течности, добавя Лула.

Яжте летни храни, които са богати на скъпи хранителни субстанции

Хранителното меню има основна роля, когато би трябвало да се справите с отрицателното влияние на високите температури, оповестява wionews.com. Нутриционисти предлагат да отдадем желание на летните плодове и зеленчуци, които незабавно охлаждат тялото ни от вътрешната страна.

Добър избор са напитките на растителна основа с колаген

Докато седите и се наслаждавате на безоблачен следобяд, сипете си напитка на растителна основа. Колагенът в състава й съхранява младежкия тип на кожата и може да ви помогне да подобрите мускулната си маса. Оказва позитивно влияние и върху здравето на ставите.

Избягвайте да упражнявате на слънце

Мнозина имат навика да излизат в парка и да упражняват навън. Експертите са на мнение, че през най-горещите дни от годината това не е добра концепция. Високите температури водят до излишно изтощение на тялото. Изместете тренировката си в по-ранните часове, когато изискванията са по-приятни и по-здравословни.

Носене необятни облекла, когато упражнявате

Планирайки идната си подготовка, проверете нормалния си състезателен екип. Възможно ли е да го извършите малко по-свободен и да бъде в по-светли цветове? През горещите дни носене памучни облекла, а не такива от полиестер.

Вземете си леден душ след подготовка

Едно от най-полезните неща, които може да извършите в битката с горещините през идващите месеци, е да вземате леден душ след подготовка.

Така ще понижите вътрешната и външната температура на тялото.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР