С всички големи проблеми, доминиращи тази седмица на срещата на

...
С всички големи проблеми, доминиращи тази седмица на срещата на
Коментари Харесай

Световните лидери работят за увеличаване на натиска върху Северна Корея на форума Г-20

С всички огромни проблеми, преобладаващи тази седмица на срещата на водачите на най-големите стопански системи в света - война, апетит, беднотия, имаше малко обществена полемика за Северна Корея и устрема ѝ към нуклеарни ракети.

Северна Корея тества десетки ракети, в това число оръжия с дребен обхват, които евентуално са способни да носят нуклеарно оръжие, и междуконтинентални балистични ракети, които биха могли да се насочат към континенталната част на Съединени американски щати.

Съединените щати и техните най-големи азиатски съдружници обаче работят безшумно в коридорите на срещите на Групата на 20-те в Бали, Индонезия, с цел да издигнат въпроса за възходящата настъпателност на Северна Корея и да изградят по-широка коалиция от страни с еднообразно мислене, оказват помощ за поддържане на интернационалния напън върху страната.

Северна Корея завоюва вниманието на международните водачи, погълнати от войната на Русия в Украйна, спадът в стопанските системи, все по-напрегнатата конкуренция сред Съединените щати и Китай, изменението на климата и напрежението в Близкия изток - и всички тези въпроси заеха огромна част от дневния ред по време на Г-20.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР