С все по-малка надежда да открият оцелели спасителните екипи, изпратени

...
С все по-малка надежда да открият оцелели спасителните екипи, изпратени
Коментари Харесай

Броят на жертвите на земетресенията в Турция и Сирия надвиши 11 000 души


С все по-малка вяра да открият оживели избавителните екипи, изпратени в Турция и Сирия, претърсват и през днешния ден руините в опит да открият признаци на живот след най-опустошителното земетресение в света през последните 10 години, заяви Българска телеграфна агенция и добави, че броят на жертвите надвишава 11 000 души.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 191
В някои случаи спасителите екипи употребяват багери, а в други внимателно разместват отломките в търсене на оживели или починали. На фона на хилядите срутени здания, е мъчно да се каже какъв брой хора към момента може да са под руините.

Според турския президент броят на починалите в Турция надвишава 8 500 души, а по данни на едни от първите доброволци от " Белите каски " ( " Уайт хелметс " ), отзовали се на мястото на нещастието, представени от сирийското министерство на опазването на здравето, броят на жертвите в Сирия в регионите, ръководени от държавното управление, надвишава 1 200 души, а в тези, окупирани от бунтовниците в Северозападна Сирия, е минимум 1 400 души. Общият брой на ранените в двете страни, наранени от земетресението, е десетки хиляди, отбелязва организацията.

На фона на апелите към турското държавно управление да изпрати повече помощ в зоната на бедствието, президентът Реджеп Ердоган посети " палатков град " в тежко засегнатия Кахраманмараш, в който живеят хора, принудени да изоставен домовете си. Той призна, че реакцията на държавното управление не е била на нужното равнище в първите моменти на нещастието, само че даде обещание, че никой няма да " остане на улицата ".

Спасителни екипи от повече от двадесет и четири страни са се включили към локалните десетки хиляди спасители, а обещания за помощ бяха изпратени от целия свят. Мащабът на разрушенията от земетресението с магнитуд 7,8 и неговите мощни вторични земетресения обаче, е толкоз огромен и обгръща толкоз отдалечени региони, като да вземем за пример изолираните от продължаващата революция в Сирия, че доста от потърпевшите към момента чакат помощ.

Повече от 298 000 души в Сирия са били принудени да изоставен домовете си поради смъртоносното земетресение, съобщи Ройтерс, като се базира на данни на сирийските държавни медии, основани на тези елементи от страната, които са под надзор на държавното управление, а не тези, окупирани от бунтовниците.

" Държавата е разкрила и 180 приюта за разселени хора ", сподели сирийският министър на локалното ръководство Хусейн Махлюв, представен от националната осведомителна организация САНА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР