С Воля“ имаме едни и същи приоритети в програмите си

...
С Воля“ имаме едни и същи приоритети в програмите си
Коментари Харесай

Симеонов: С Марешки сме в общ фронт срещу грабежа на картелите и искаме евтин ток

С „ Воля “ имаме едни и същи цели в стратегиите си - за увеличение на пенсиите, за служители на реда във всяко обитаемо място, за прекъсване грабежа на картели и монополи, за безмълвно единодушие в помощ на бизнеса, за поддръжка на междинния и дребния бизнес, за ниски цени на електрическата енергия. Това сподели в „ Здравей, България “ по Нова телевизия водачът на НФСБ Валери Симеонов. 

„ От много време търсим доближаване и вероятно патриотично обединяване. Повече от година и половина търсим доближаване с „ Воля “, добави той.

„ Марешки е имал две изявления против мен през 2019 година Едното беше по време на митингите на майките. Той е бил измамен, само че по-късно не може да намерите упреци към мен от него. От година и половина сме в диалози за Марешки за патриотично обединяване и за доближаване “, акцентира водачът на Националния фронт за избавени на България.

Политиката не се движи от персоналните взаимоотношения, а от избрани закономерности в партийно отношение, добави той.

„ Доста постоянно нашите начинания са съвпадали, доста са близки и законодателните ни начинания. От „ Воля “ внесоха доста добър законопроект за възбрана на електронните цигари. Ние го подкрепихме. Преди това ние бяхме внесли против наргилетата, който получи поддръжка от партията на Марешки. Програмите ни са също доста близки “, съобщи Симеонов. 

„ Ние си държахме на нашата коалиция с Вътрешна македонска революционна организация. Подготвяхме се за една по-широка коалиция сред трите партии. След като Вътрешна македонска революционна организация ни изненада, този развой трябваше да бъде интензивен “, добави той.

„ Изненада ме реакцията за нашето обединяване. Не сме се обединили с Движение за права и свободи или с Българска социалистическа партия. Не сме се обединили с партия, с която имаме коренни разлики ”, съобщи депутатът. 

„ Не е ясно дали след изборите ще сме в коалиция с ГЕРБ. През 2014-та и през 2017 година ние постигнахме съглашение с тази партия след координиране на стратегиите. Дотогава такова нещо не е правено. Не може занапред да кажем дали ще подкрепим още веднъж ГЕРБ. Не зная в идващото национално заседание каква стратегия ще имат. Ние също имаме корекции в нашата. Ако стратегиите съответстват, ще ги подкрепим. Няма да ги подкрепим, в случай че не съответстват “, добави той.

" С „ Воля “ сме за отбрана на националните ползи. Нашите стратегии на 95% съответстват. Има въпроси, които би трябвало да се уточнят. В тяхната стратегия написа за стратегическо партньорство със Съединени американски щати. Не сме съгласни, че това би трябвало да се заявява ", съобщи Симеонов. 

" За тези четири години нито „ Воля “, нито Марешки са упреквани за корупция, за злоупотреби или далавери. Същото се отнася и за НФСБ. Двете партии успяхме да запазим своите лица чисти ", акцентира той.

Не виждам нищо по-естествено от това две партии, които се резервираха неопетнени, да се сближат, съобщи водачът на НФСБ.

След като водещият Виктор Николаев го пита дали може в новата коалиция да влезе друга политическа мощ той отговори с „ да “ и добави „ в случай че имате патриотична партия, сме подготвени да преговаряме и с вас “.

" Обединение с „ Възраждане “ е невероятно, тъй като е ярка проруска партия. Лидерът им бе наш координатор за Варна, само че беше освободен. Преди това е бил във Вътрешна македонска революционна организация и оттова е отхвърлен ", съобщи Симеонов. 

„ С КОД на Петър Москов е допустимо да се коалираме. Говорили сме. Ще има спомагателни диалози, в случай че за тях представляваме интерес. Към обединението ни с „ Воля “ ще се причислят Християндемократическата партия и социалдемократите на Нехризов “, сподели още той. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР