С военни почести ще бъде отбелязана днес, 17 юли, 184-тата

...
С военни почести ще бъде отбелязана днес, 17 юли, 184-тата
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив, участвайте в честването на Апостола на Бу...

С военни почести ще бъде маркирана през днешния ден, 17 юли, 184-тата годишнина от рождението на Апостола на свободата. Тържественото поклонение е от 10 часа пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика, където ще се съберат жители, представители на локалната власт, неправителствени организации, партии, армията, Църквата, Общинския комитет " Васил Левски ". По традиция, въведена в Пловдив от години, историческата дата ще уважи и четата на комитет " Родолюбие ", чиито участници участват на всички публични церемонии, свързани с героичното минало на България.

За първи път от години насам слово в памет на Левски ще произнесат възпитаници. Това са Юлия Друмева и Матю Бецински от Националната гимназия за театрални и екранни изкуства - Пловдив. На церемонията ще участва и техният учител Зоя Капон. Юлия и Матю са участници в националния план „ Народните будители и Аз “.

Водещ честването ще бъде артистът Ивайло Христов.

В церемонията вземат участие представителни формирования от Пловдивския гарнизон и боен духов оркестър.

Тържества ще има и в Карлово, където на 18 юли 1837 година е роден Васил Иванов Кунчев,получил по-късно, след сраженията с турския гарнизон в Белград през 1862 година, името Левски. Борецът за чиста и свята република преподава в учебно заведение и по едно и също време с това провежда дружини за бъдещото въстание, разпален от концепциите на Георги Раковски.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР