С влошаване на икономическата ситуация в Русия ще се предизвика

...
С влошаване на икономическата ситуация в Русия ще се предизвика
Коментари Харесай

Лорер очаква и друга вълна на имигранти - от Русия

С утежняване на икономическата обстановка в Русия ще се провокира и още една вълна от емигранти - стопански емигранти от Русия. Това са упования на министъра на нововъведенията Даниел Лорер. Проведени са към този момент диалози с компании, които имат работна ръка в Русия, с цел да се видят опциите те да бъдат привлечени тук. Нужно е обаче и страната да се свърши работата, с цел да сътвори механизъм за приемане на служащи от Русия и Беларус, които са квалифицирани.

Иначе в студиото на БТВ Даниел Лорер съобщи, че страната ни е подходила извънредно хуманно към украинските бежанци , като акцентира, че България е единствена от целия Европейски Съюз, която ги е посрещнала в хотели за разлика от бунгала, палатки и лагери по други страни. България подходи извънредно хуманно и в този момент към украинските бежанци у нас стартират да се възприемат същите ограничения, каквито има в цяла Европа ", съобщи министърът.
 Омбудсманът желае интеграция, а не почивни бази за украинските бежанци
Омбудсманът желае интеграция, а не почивни бази за украинските бежанци

Ковачева пита по какъв начин ще се почувстват по-спокойни бежанците, като ги настаним по морето

Според Лорер случката от Народното събрание на 1 юни, когатопоказва " извънредно проблематична политическа просвета, която стартира да се развива ", означи Лорер. " Коалицията е формирана от четирима сътрудници и всеки един от тях се бори за посланичество в бюджета, който би трябвало да се гласоподава. Винаги, когато има значим и повратен миг, всяка една от страните в обединението се пробва да бъде оптимално мощна, с цел да се пребори за своите гласоподаватели. В случая с бюджета това се случи още зимата, а в този момент се случва преди актуализацията на бюджета, тъй че известно повишение на политическия звук е обикновено ", счита обаче Лорер във връзка с изявленията на първо място идващи от " ИТН ".

Според него държавното управление като изпълнителна власт съумява да откри консенсус и да се движи напред. Все още обаче това не се е случило в Народното събрание, който " би трябвало да откри своя темп, с цел да стартира да работи за България ".
 Лорер: Първите пари по Плана за възобновяване идват лятото
Лорер: Първите пари по Плана за възобновяване идват лятото

Преките задгранични вложения у нас се удвояват, по думите му

Той даде съответен образец с Плана за възобновяване и резистентност, в който са заложени вложения в България за 13 милиарда за възобновяване от Коронавирус пандемията. За да имаме по-добра стопанска система, българският парламент би трябвало да одобри 22 законодателни промени.

" И коалиция, и опозицията би трябвало хубаво да си седнем на столчетата и вместо да се надвикваме в Народното събрание, да проработи доста крепко, с цел да се случат тези промени в точния момент ", прикани Даниел Лорер.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР