С витамин D (Д) може да се предозира. За това

...
С витамин D (Д) може да се предозира. За това
Коментари Харесай

Витамин Д за имунитет - как и колко витамин D да приемаме

С витамин D ( " Д " ) може да се предозира. За това предизвести проф. Донка Байкова, откакто през вчерашния ден проф., че този витамин може да помогне за уравновесен имунитет.
В са закрепени едни стойности, които подхождат на признатото от СЗО. При децата и хората в зрелост - 5 микрограма дневно, т.е. 200 интернационалните единици е 1 микрограм, а 1 капка вигантол (витамин D, витамин Д) е 500 интернационалните единици. Но за възрастните хора, т.е. след младежка възраст до 60-годишна възраст, трябват 15 микрограма или 600 интернационалните единици, изясни Байкова пред Българска национална телевизия.
 Лекар: Може да се предпазим от вируси с храна и витамин D Лекар: Може да се предпазим от вируси с храна и витамин D
През есента закономерно се усилва заболеваемостта от вируси и това може да бъде обвързвано, наред с други неща. Един от факторите е ли...
Децата имат потребност от по-малко витамин D, тъй като кожата им е по-тънка и по-лесно го усвояват естествено т.е. от слънцето. А приемът с капки става с мазна храна - т.е. не с вода, а да вземем за пример кисело мляко, сирене, кашкавал, в салата, в случай че тя е овкусена с олио или зехтин. Причината - витаминът е масноразтворим, т.е. във вода той няма да се разтвори и просто би залепнал за чашата.
Байкова предизвести, че натрупването на витамин D може да докара до проблеми с бъбреците. А Кантарджиев добави, че се пие най-вече 20 дни, след това се прекъсва и след това още веднъж се възобновява.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР