С високото държавно отличие на Италия – орден Звездата на

...
С високото държавно отличие на Италия – орден Звездата на
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин беше удостоен с орден „Звездата на Италия“

С високото държавно отличие на Италия – медал „ Звездата на Италия “ беше почетен ръководителят на Групата за другарство България – Италия в Народното събрание Кристиан Вигенин. Почетният знак му беше връчен от посланика на Италия Стефано Балди на публична гала в посолството в София.

 __kr1650 „Малко са мотивите за връчване на такива почетни знаци, тъй като носителите на ордена би трябвало да са се отличили с работата си за развиване на двустранните отношения“, акцентира дипломат Стефано Балди. „Вярвам, че Кристиан Вигенин е точно такава персона и съм уверен, че и отсега нататък можем да разчитаме на неговата помощ в името на отличните двустранни отношения“, добави той.

„За мен е огромна чест да получа този орден“, означи на церемонията Кристиан Вигенин. Той съобщи, че приема оценката като тласък да продължи още по-активно работата си в развиването на връзките с Италия. По думите му, в случай че се огледа историята, културата и манталитета на българите и италианците, се вижда, че те са може би едни от най-близките нации в Европа.

Кристиан Вигенин получи званието „ популярен офицер “ с позволение да се декорира с ордена.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР