С виртуозно изпълнение на гайдарския състав Страхил войвода с ръководител

...
С виртуозно изпълнение на гайдарския състав Страхил войвода с ръководител
Коментари Харесай

Гайдари просълзиха гости при откриването на школа Тайгър До...

С виртуозно осъществяване на гайдарския състав " Страхил челник " с началник Добри Добриков стартира формалното разкриване на новата зала на Семеен кодекс " Тайгър Дожо карате-киокушин " - първата новосъздадена спортна база на село в района от соца до момента. Тя се обитава в читалище " Просвета-1929 година " в Мало Конаре. Музиката развълнува гостите, някои даже се просълзиха. Последва също по този начин мощно осъществяване на националната певица Йорданка Мишева.

Школата е дело на 15-годишната многократна шампионка по карате-киокушин и кикбокс Василена Петкова. Разкрита е с поддръжката на родителите на момичето Венцислав и Галя Петкови.

" Показахме, че малоконарският дух е жив! - с неспокойствие разяснява Венцислав. - Йорданка Мишева е с малоконарски корени, Георги Дъбов от гайдарския състав - също. Изпълнителите дадоха всичко от себе си и гостите ни им се възхищаваха. Беше доста прочувствен и паметен миг! ".

Тържеството е почетено от основния проектант на Община Пазарджик Кръстьо Танков, кмета на Мало Конаре Димчо Караиванов, председателката на читалището доктор Боряна Николова, а гостите са били от цялата община, деца, посещаващи школата, техни родители. Водеща на събитието е била журналистката Албена Жилекова, която също е обвързвана с Мало Конаре.

" Хората бяха доста прелестно сюрпризирани от това, което виждат - споделя още Венцислав Петков. - Никой не еочаквал, че самото разкриване ще бъде толкоз тържествено, нито че залата ще е на такова равнище. Постарахме се и това беше оценено - оставихме мощно усещане. Атмосферата, музикалните осъществявания, водещата, която обширно показа досегашните триумфи на Василена - всичко беше съвършено! ".

Гордият татко добавя, че се надява церемонията да остане благ спомен на първо място за децата в селото. Такова нещо се случва за първи път в Мало Конаре от над 30 години - да се открие, а не да се закрие школа за деца. От към три десетилетия в селото няма никакъв спорт. На фона на това за малчуганите се отваря една съвременна и добре оборудвана зала с трима треньори на високо професионално равнище. От дребните им ученици се желае единствено да са старателни, упорити и да изискат да прибавят в биографиите си вдъхновяващи триумфи и влиятелни трофеи.

Това си пожелаха и домакините: " Да сме здрави и да построяваме новите първенци на Пазарджик и България! ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР