С ветрове със скорост 80 км в час тропическата буря

...
С ветрове със скорост 80 км в час тропическата буря
Коментари Харесай

Няма пострадали български туристи при бурята в Тайланд

С ветрове със скорост 80 км в час тропическата стихия Пабук връхлетя Тайланд. Министерството на външните работи е в контакт с група български туристи на остров Кох Самуи. Те не са потърпевши от стихията, само че от Външно министерство оповестиха, че имат подготвеност при положение на потребност да им окажат подпомагане. От Министерството предлагат краткотрайно да не се пътува до Тайланд. При потребност от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Джакарта, както и със Ситуационния център на Външно министерство.

 © Българска телеграфна агенция
Пабук връхлетя Тайланд с проливни дъждове и мощни ветрове. Метеоролозите предизвестяват, че за кралството това може да се окаже най-силната тропическа стихия от десетилетия.

Стихията към този момент взе първата си жертва. Край южните крайбрежия на страната почина риболовец. В Сиамския залив има блокирани хиляди туристи. Заради стихията над 60 хиляди души бяха евакуирани от южните региони на Тайланд.
 Заради тропическата стихия в Тайланд: Министерство на външните работи е в контакт с български туристи Заради тропическата стихия в Тайланд: Министерство на външните работи е в контакт с български туристи
Министерството на външните работи е в контакт с група български туристи, които се намират на тайландския остров Кох Самуи, само че не са потърпевши от троп...

Очаква се Пабук да отслабне при прекосяването над известните за туристите места Пукет и Краби. Според прогнозите пътят на бурята ще мине и през националния парк Симилан, който е обичано място за гмуркачите. През последните дни десетки хиляди туристи напуснаха региона.

Пабук връхлита Тайланд в разгара на туристическия сезон. Очакванията на хотелиерите бяха, че тази година страната ще бъде посетена от 40 милиона души.

Преди 30 години, по същото време на годината тайфунът Гай удари Тайланд и лиши живота на стотици.
 Тропическа стихия бушува в Тайланд Тропическа стихия бушува в Тайланд
Рибар е умрял, а различен е липсващ при наближаването на тропическата стихия Пабук към Южен Тайланд, оповестиха локални медии, представени от ДПА. Стотици тури...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР