С възпоменателна церемония тази сутрин Кипър отбелязва 7-мата годишнина от

...
С възпоменателна церемония тази сутрин Кипър отбелязва 7-мата годишнина от
Коментари Харесай

Кипър отбелязва 7-та годишнина от смъртоносната експлозия във военноморската база “Евангелос Флоракис



С възпоменателна гала тази заран Кипър отбелязва 7-мата годишнина от смъртоносната детонация във военноморската база “Евангелос Флоракис ”, при която починаха 13 военнослужещи и пожарникари, в това число командващият Военно-морските сили на Кипър Андреас Йоанидис. В мемориалната работа дружно със фамилиите на починалите, представители на обществеността и политическите партии ще взе участие президентът Никос Анастасиадис.

В смъртоносната детонация на 11 юли 2011 година във военноморската база избухнаха 98 контейнера с муниции, иззети през 2009 година от кораб, плаващ под кипърски байрак от Иран към Сирия, в нарушаване на възбраната на Организация на обединените нации. Мунициите са били съхранявани навън, изложени на атмосферното въздействие и високите температури на острова. При мощния гърмеж бе разрушена напълно главната електроцентрала на острова, намираща се до военната база.

Трагедията бе записана като най-черната страница в историята на Кипър след турската инвазия от 1974 година и провокира политическа и икономическа рецесия в страната.

Църковни служби в памет на починалите с присъединяване на представители на държавното управление към този момент бяха отслужени в неделя.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР